Ginebra bull d'activitat borbònica. I els protagonistes són dos membres que, com qui diu, acaben d'arribar a la capital suïssa. Es tracta en realitat de retorns: tots dos han viscut allà de manera estable. Joan Carles de Borbó durant la infantesa, i Miguel Urdangarin una mica més enllà. El revival de Joan Carles té diversos motius: l'herència, l'atipament i fins i tot problemes de salut per la seva malmesa mobilitat. El segon cas, el del tercer fill dels exducs de Palma, hi havia motivacions familiars i suposats projectes d'ampliació d'estudis, després de llicenciar-se en Biologia Marina al Regne Unit. La realitat, expliquen fonts properes als Urdangarin, no sembla exactament aquesta. I té sorpresa desagradable de regal. 

Hauran evidenciat que no hem esmentat en cap moment a la infanta Cristina, mare d'en Miguel, filla de l'emèrit i recentment divorciada d'Iñaki Urdangarin. I és així perquè no ha estat a Ginebra durant aquests dies: era a Amèrica Llatina, de viatge de cooperació. Un compromís que coincidia amb l'estada del pare Joan Carles en la suite presidencial de l'hotel Des Bergues, a 5000 euros la nit i assistint a sessions de fisioteràpia en una clínica per a milionaris. Joan Carles té la cama esquerra immòbil, després d'un infinit reguitzell d'accidents, caigudes, nates, etcètera. A l'hotel va rebre la visita del net. I coses de la vida, l'imitava. Anava amb una cama gairebé inservible, feta caldo. 

Felipe ayuda a Juan Carlos efe
Joan Carles té grans problemes de mobilitat / EFE

Explica 'Vanitatis' que en Miguel, en comptes de màsters i postgraus, va optar per fer un curs de monitor d'esquí. Té tota la pinta d'any sabàtic, com el d'Irene amb el carnet de conduir més difícil de la història i la seva marxa a Cambodja de cooperant. Amb la neu dels Alps allà al costat, el jove va decidir aprofitar el temps lliure per obtenir un títol i passar-s'ho d'allò més bé. Doncs res més lluny de la realitat, la maledicció blanca de l'avi (ha patit tota mena de problemes a la neu, alguns de greus), s'ha materialitzat. Un accident: "Tiene la rodilla fastidiada". La revista 'Semana' el va retratar al Four Seasons, efectivament, caminant amb moltes dificultats i amb el genoll immobilitzat. Diuen que no és pas greu, però que la lesió és dura: "Podría incluso llevarle a pasar por quirófano. Así pues, su madre, la infanta Cristina, que ha estado de viaje de cooperación, se quedará en Ginebra esta Semana Santa para estar con su hijo, pendiente de la posible operación. Tenía previsto viajar a Abu Dabi pero permanecerá en la ciudad suiza". 

Irene Cristina Miguel Pablo GTRES
Irene i Miguel Urdangarin amb la infanta Cristina / GTRES

La cosa és que en Miguel ha perdut el curs i, el que és més fotut, s'avorreix com una ostra a Suïssa. La seva vida universitària anterior en el Regne Unit era molt més entretinguda. Ara està a casa de la mama, lesionat i "sin mucho que hacer". Axò d'estudiar i continuar formant-se era un conte cortesà. Volia gaudir i descansar, però li sortit malament. No passa res. Que ho diguin clarament, que a la família s'estila molt, això.  Esperem que es millori, i que s'allunyi de la llegenda negra (i blanca) de Joan Carles. L'herència també és això, amic.

Miguel juan Urdangarin GTRES
Miguel Urdangarin / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!