La reina d'Espanya té ganes de marxa. Té 50 anys, les nenes ja estan crescudetes i més o menys encarrilades, i la seva relació de parella passa per moments d'incertesa i tensió. Per això la millor vàlvula d'escapament és una bona gresca. En el seu cas, evidentment, sense alcohol: ja sabem que Letícia no el suporta. La seva recepta de diversió és molt més healthy: es resumeix en un "bailad, bailad, malditos". Té una oportunitat d'or aquest dies, perquè a Madrid comença el Primavera Sound. El festival barceloní té sucursal a la capital d'Espanya, i la consort podria escapar-se a fer uns dancings. De fet està preparant el seu look festivalero. No és una opinió. És una certesa. 

Aquest dimecres la dona de Felip VI ha presidit un acte en companyia d'Ana Botín, ama del Banco Santander. Curiosament, patrocinador del megafestival de música. La temàtica no tenia res a veure amb la disbauxa i els concerts, la cosa anava de donacions i recolzament a ONGs, 'Euros de tu nómina'. Entre els assistents hi havia una Soraya Sáenz de Santamaría que reapareixia després d'una llarga i misteriosa absència. Molt implicada, Letícia ha adreçat un discurs ple de gestualitat i entusiasme. Què ha dit? No mentirem; no hem parat gaire atenció. Per què? Perquè els seus cabells ens han deixat estabornits, sense paraules. Un detall aparentment insignificant, però real, verídic. La reina es fa coses a la cabellera. Coses de jovenalla. Coses de hippies. Coses de les seves filles.

Letizia trencitas Twitter
Letícia amb trenetes / Twitter

Les trenetes festivaleres de la reina d'Espanya impacten

Ni més ni menys que trenetes. De quin tipus? Cadascú que li posi l'adjectiu que vulgui. Diaris i digitals cortesans les han batejat com pròpies d'un look hippy o fiestero. Ens recorden a les que va lluir la seva filla petita, la infanta Sofia, durant aquella visita amb la germana i princesa Elionor al Museu Dalí de Figueres. Aquelles van ser descrites com ètniques i eren molt evidents. En el cas de la mare, però, han estat més discretes. Tant que més que unes trenes pròpiament dites el que semblava era un experiment, un simulacre. T'havies de fixar molt per trobar-les. Només quan girava el cap en una direcció determinada i la llum dels focus les il·luminava correctament eren perceptibles. Allà hi són, amenaçant un desmelene en tota regla

Letizia trenzas Twitter
Letícia amb trenetes / Twitter
Letizia trenzas detalles Twitter
Letícia amb trenetes / Twitter

L'estil capil·lar grinyolava amb el vestuari sobri escollit durant un acte amb Ana Botín

La floritura capil·lar grinyolava amb l'estil habitual de la reina en qüestions de cabells. Tampoc casaven gaire amb el vestuari escollit per a l'ocasió, un vestit blau cel d'Adolfo Domínguez i una bossa de mà de Furla, molt sòbria. Precisament per això el tema trenetes cridava més l'atenció, proporcionant-li un toc radicalment informal. Vanitatis escriu: "Nos ha hecho sospechar la discontinuidad y el espacio entre las mismas, como si se hubiera hecho trenzas para un concierto y se las hubiera deshecho esta mañana, habiéndose quedado la huella de ese característico peinado propio de los festivales de música". Ja imaginem l'escena, mare i filles davant del mirall fent provatures i dient "sí, mami, qué guay". I d'allà directa al concert dels Pet Shop Boys, o de Rosalía, o fins i tot botar amb Kendrick Lamar. Un món molt boig, aquest.

ROSALIA / Foto: Montse Giralt
Rosalía al Primavera Sound / Foto: Montse Giralt

Letícia amb polsereta al VIP del Primavera, plena de pols, de suor, a tope. Ains. Tant de bo.