La dona que ha ostentat més poder a Espanya no ha estat la reina Letícia, ni la principal banquera, Ana Patricia Botín, sinó la vicepresidenta de Rajoy Soraya Sáez de Santamaría. Aquest dimecres aquestes tres dones, Letícia, Botín i Soraya, han coincidit en un acte oficial presidit per la dona de Felip VI. Botín segueix ostentant el màxim poder econòmic, la reina segueix sent un mostrari de vestits i Soraya s'ha apagat. Després de la moció de censura, la seva carrera es va ensorrar i tot el PP es va unificar per evitar que fos la successora. Ara treballa al sector privat posant en pràctica els seus coneixements, és Advocada de l'Estat, i la seva influència. Va ostentar tot el poder, els secrets, el CNI, la carpeta catalana i tot afer important durant el mandat Rajoy. En l'acte de Letícia al Banc de Santander en una cadira sense ningú al voltant mostrant-la aïllada, s'asseia la nova Soraya, amb nou color de cabells per recuperar bona imatge després dels seus problemes al pàncrees:

Soraya Saez de Santamaria 2023 GTRES
Soraya Saez de Santamaria 2023 GTRES

Tenyida de caoba clar, amb bona cara, bona salut i bon aspecte. Asseguda a primera fila i amb la mateixa aurèola de poder: ningú als seus colzes. Sola fullejant una revista. Cal felicitar-se de la seva recuperació. La notícia alarmant saltava  fa dos estius. Sáez de Santamaría va ser operada d'un problema de salut delicat quan treballava al bufet d'advocats Cuatrecasas i va haver d'abandonar la seva feina: "Tiene problemas de salud, aunque sin concretar el carácter exacto de la dolencia". Un digital del Grup Godó confirmava que era un problema al pàncrees, un dels òrgans més delicats del cos: "La exvicepresidenta del Gobierno Soraya Sáenz de Santamaría sufre una enfermedad grave relacionada con el páncreas. El problema de salud se está tratando con éxito pero es muy delicado”.

Letizia y Ana Botín GTRES
Soraya Saéz l'any 2022, recuperada,GTRES

L'expolítica va ser operada de la seva dolència i ha reduït l'activitat professional. Segons una ministra del govern Rajoy,  excompanya de Soraya "Fue operada y como resultado de la intervención está bien". L'exadvocada de l'Estat farà 52 anys aquest mes de juny. Segueix anant a actes amb les dones més poderoses d'Espanya. La Reina presidia  l'acte de clausura de la XV convocatòria de “Euros de tu Nómina”, una iniciativa de Banc Santander que impulsa projectes de millora de la societat.

Soraya Saéz de Santamaría 2022 GTRES
Letícia i Ana Botín en l'acte del Santander, GTRES

Ni la reaparició de Soraya ha eclipsat la notícia que sempre es publica quan apareix Letícia: els seus vestits: "Se trata de un diseño en gasa con forro en tono azul que en la Reina, sobre todo, destaca por el efecto que le hace a su figura: una cintura de avispa increíble que ella siempre busca. De manga larga, aunque ella lo lleva remangado, luce un envolvente corte y un detalle precioso en forma de lazada en el lateral. El escote es de pico cruzado, ajustado y muy favorecedor para la silueta de Letizia". (Jaleos) Posats a publicar alguna cosa de l'acte, millor la reaparició de Soraya. La totpoderosa que ara mira revistes desmenjada a la fila 1 d'un acte social.