La fugaç visita de la princesa Elionor i la seva germana Sofia a Girona ha estat prolífica en anècdotes i detalls diversos. No està gens malament per a la seva estrena en territori comanxe i en solitari. Primer perquè les filles del rei Felip i la consort Letícia van patir la primera xiulada pública de les seves vides. Un clàssic que el seu pare coneix bé. Les nenes van ser escridassades pel grup d'antimonàrquics que feia molt de soroll a les portes del Museu Dalí a Figueres, un col·lectiu que tot i no ser nombrós va ser controlat de molt a prop per una nodrida dotació policial. Els agents es van comportar de forma molt més autoritària amb ells que amb el grupet de fans de la Corona aplegats a la mateixa zona, per cert. Això també ho van poder viure en primeríssima persona les joves borbones: la butlla reial.

Més elements que han sorprès de la visita amb motiu del lliurament dels premis de la Fundació Princesa de Girona, que curiosa i ja tradicionalment no es celebraran allà, sinó a Barcelona: el calçat de les adolescents, fent la típica picada d'ull als usos y costumbres dels natius: espardenyes. La petita de les germanes, però, va acaparar l'atenció de la tarda, en presentar-se a la cita repetint un vestit. Sí, està molt bé reciclar. Però fer-ho amb el model que va lluir a la desfilada militar del 12-O, Dia de la Hispanitat, durant el seu debut a la díscola Catalunya, doncs fa que pensar. A més a més, les trenetes de caire ètnic que adornaven el seu cap completaven el quadre. Però havíem passat per alt un altre detall, que es va fer ben visible durant la visita i a la sortida del Museu. Un de preocupant i inquietant i que afecta a l'hereva al tron... i a les seves mans.

Leonor y Sofía trencitas Girona GTRES
Elionor i Sofia a Figueres / Foto: GTRES

Els problemes a les mans, un costum a la Casa Reial espanyola

No parlem de cap tipus de manicura ni color d'ungles, com va passar amb la mateixa Sofia fa uns dies en una sortida familiar al teatre, i que sembla va ser inspirada per una de les ovelles negres dels Borbons, Victoria Federica. Tampoc que l'adolescent hagi heretat el problema del seu pare en allò relatiu a les seves extremitats, un costum que demostra ansietat: la onicofàgia, és a dir, menjar-se les ungles i deixar les mans fetes un nyap. Aquesta possibilitat podria ser la més plausible, però, perquè parlem de ferides. Les que presentava l'Elionor en una de les mans. Concretament en dos dels seus dits, on s'aprecien lesions recents que encara no han cicatritzat. Fa l'efecte que es tractava de cremades d'alguna mena, i que s'està tractant amb cremes o pomades. Però no sabem gaire cosa més.

felipe manos con sangre en los dedos CR
Felip amb les mans ensangonades per menjar-se les ungles / Foto: Casa Reial
detalle manos sangrantes felipe VI Casa Real
Felip amb les mans ensangonades per menjar-se les ungles / Foto: Casa Reial
Leonor saluda GTRES
Elionor saluda amb la mà ferida / Foto: GTRES
Leonor mano herida GTRES
Elionor saluda amb la mà ferida / Foto: GTRES

Les lesions d'Elionor a les mans, un secret per a Zarzuela

La troballa ha fet que molts informadors s'adrecin a Zarzuela per interessar-se pel motiu de les ferides, però la resposta de Casa Reial ha estat pròpia de l'estil comunicatiu de la institució. És a dir, confusió i silenci. Primer perquè han assegurat que desconeixien que l'Elionor hagués patit cap accident, ni lleu ni greu ni de qualsevol mena. Després de dir això, han callat. Sempre tan transparents. És veritat que la cosa no sembla greu, però desconeixen que així s'estan carregant l'afició monàrquica, sempre tan preocupada pels seus ídols. Una actitud que demostra supèrbia i acaba derivant el rebuig i desinterès. Ja s'ho faran.

Leonor y Sofía Museo Dalí Europa Press

Elionor i Sofia al Museu Dalí de Figueres / Foto: Europa Press

heridas mano Leonor Europa Press
Elionor i Sofia al Museu Dalí de Figueres / Foto: Europa Press

La gran pregunta: on ha posat la mà la princesa, que la té d'aquesta manera? Ferides de guerra de la seva primera incursió en territori hostil? Ah, misteris. A veure com es presenta d'aquí a unes hores a la gala dels premis a Barcelona. Seguirem atents.