En espera de l'acte públic que avui té la reina Letícia, i amb la curiositat de saber si entonarà el mea culpa per l'affaire amb Sofia, continuen apareixent novetats sobre el vídeo de l'any. Ahir ja us informàvem sobre el que es van dir sogra i jove durant el tens moment de la baralla entre reines. De tot menys bonica. També us acostàvem les reaccions de la millor amiga de Letícia o de la mare de la reina actual: defensa acèrrima en el primer cas; silenci absolut en el segon.

familia reial catedral palma

Gtres

Faltava per saber la reacció del rei emèrit, Joan Carles, part afectada per ser marit i sogre de totes dues implicades. En una entrevista en exclusiva amb Jaime Peñafiel, el cronista oficiós de la casa reial deixava clar que la reina Letícia no suporta Joan Carles i que, abans de casar-se amb Felip, Joan Carles ja va dir: "Si es casa amb ella, s'acabarà carregant la monarquia". Fins i tot Peñafiel va ser contundent, quan va afirmar que, o Felip es divorcia, o Letícia es carregarà La Zarzuela.

rei joan carles i felip

Telecinco

Ahir a Sálvame van analitzar les imatges de la polèmica i van aprofundir en la reacció de Joan Carles quan va veure el lleig gest de la seva nora cap a l'àvia de la princesa Elionor i la infanta Sofia. Si en un primer moment el rei emèrit no en donava crèdit —i amb prou feines aguantava el tipus mentre es recolzava en el bastó—, després, segons el col·laborador Gustavo González, Joan Carles va dir a Letícia unes paraules molt dures: "Si no vols fotos de las nenes amb els avis, no haguessis tingut dues filles amb Felip". (Podeu veure el moment clicant a la imatge)

gustavo gonzalez

Telecinco

El paparazzi també afirma que Joan Carles hauria fet una recomanació a la seva jove —o un desig, depèn com es miri— abans que arribi el moment del seu decés, quan li va comentar que esperava que el futur del seu fill fos més tranquil que la seva pròpia vida... Un missatge càustic. A què es referia el rei Joan Carles? Hi haurà un daltabaix a la monarquia espanyola després d'aquest punt de no retorn a ulls de tothom?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat