A poc a poc es van lligant caps del que va passar durant la baralla de reines el diumenge 1 d'abril a la catedral de Palma amb els diferents membres de la família reial. El vídeo que ha desfermat la polèmica el va gravar un tuitaire, @rabillodelojo, directament del seu ordinador mentre veia un programa d'actualitat online. Tots els de TVE queden descartats perquè tenen prohibit d'incloure els Borbons als programes del cor. La notícia, de fet, no ha aparegut a la cadena pública. Una columna separa tots dos equips: borbons contra borbons.

baralla de reines GTRES

GTRES

La mala qualitat de la gravació i l'absència de so del vídeo es deuen al fet que el tuitaire l'enregistra des de la pantalla del seu PC amb el mòbil per fer difondre'l als seus 1600 seguidors, que ara ja són 7000. El tuitaire ha confessat a la revista Hola que "no l'he publicat per fer mal a la casa reial, només per compartir-lo perquè les imatges m'havien sorprès". Un noi que pot haver fet més per la República que tots els CDR junts. Descobert l'autor, queda la segona incògnita: què es diuen els Borbons entre ells emmig de la batalla?

Pocs diaris s'estan fent ressò de la notícia, però El español ha contactat amb un expert lector de llavis i ha esbrinat de què parlen: "Hasta luego", s'acomiada la reina Sofia dels feligresos que surten de missa. Després diu a Elionor i Sofia, que té agafades: "Mira ahí, ahí, ahí", adreçant-se a una càmera que vol la foto de totes tres soles, àvia i netes. És aleshores quan Letícia entorpeix la foto passejant-se en la trajectòria de l'objectiu de la càmera i la sogra li prega a la reina d'Espanya: "Déjalo, por favor". Aleshores el rei Felip intenta fer de mediador adreçant-se a la seva esposa: "Por favor, déjalo". I l'agafa del braç. Com que no vol problemes a la casa, també renya la seva mare i li diu: "Déjalo ya...". Aquest és el vídeo amb els subtítols:

Un expert en comunicació no verbal destaca que la princesa Elionor crida l'atenció de la seva mare amb la mirada, advertint-la que no vol fer-se la foto amb la iaia. El gest amb què la nena de 12 anys aparta el braç de l'àvia no necessita intèrprets: és agressivitat i menyspreu cap a una octogenària, la seva àvia paterna. Paloma Rocasolano és l'àvia materna i no ha tingut ni el gest de solidaritzar-s'hi.

paloma rocasolano 3 gtres

GTRES

Malgrat el lleig de la seva probable neta favorita, hereva de l'hereu, la reina Sofia torna a besar-la per fer-se-la seva, però no se'n surt. La nena ja està perduda. Descartada com a neta predilecta i segurament com a reina d'Espanya. Després d'aquest Diumenge de Resurrecció, Felip pot acabar com l'últim cap de l'estat espanyol que hereti el càrrec.