La reina Letícia no cau bé. És així, i punt. Als testimonis que no parlen d'ella positivament, que podrien compilar-se en una enciclopèdia, hem d'afegir el que podria convertir-se en definitiu. Una clatellada tan contundent com innocent, pronunciada per una nena que va tenir l'oportunitat de conèixer-la en persona. Minuts després va atendre la reportera d'un programa de TVE (on treballava Ortiz quan no 'tenia' sang blava) que volia saber la impressió de la canalla sobre la reina. La resposta va convertir en tot un hit televisiu un programa dens i ensopit com 'Audiencia Abierta', que segons el web de RTVE.es és "un programa de vocación claramente informativa, pero también divulgativa, para dar a conocer en profundidad las competencias, el funcionamiento y la acción cotidiana del Jefe del Estado en una Monarquía Parlamentaria como la española. Su objetivo es informar, divulgar, entretener y acercar, con rigor y objetividad, la Jefatura del Estado y quien la encarna." L'explicació, feixuga, però el resultat sí que va ser entretingut. "¿Es simpática?", va demanar-li. "No", deia encongint les espatlles.

Leticia colegio Cáceres TVE

Letícia col·legi Cáceres TVE

Pots veure el reportatge sencer a partir del minut 19:23:

La honestedat de la nena va ser brutal, i va convertir-se en viral en qüestió de minuts. Quin ull el del programa, pensarà Letícia. D'un petit poble d'Extremadura amb 3.000 habitants, van anar a parar a la nena més sincera del col·legi. Una troballa que haurà fet arronsar el front a la reina, que asseguren que últimament està crispada (i hem vist alguns exemples). Sempre s'explica allò de que els infants i els borratxos mai no menteixen. El segon cas és més discutible, però el primer queda fora de tota mena de dubtes després d'analitzar la reacció infantil. La xarxa ha aplaudit fins l'extenuació.

leticia ganyota GTRES

Letícia sorpresa GTRES

El curs acaba de començar i a Letícia ja li ha caigut el primer suspens: En simpatia. Encara haurà de tornar al cole als seus 47 anys

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat