L'escàndol monumental de la monarquia espanyola encara belluga. Mala notícia per als interessos de Casa Reial, també per a la premsa cortesana i submisa. Silenciar a Jaime del Burgo, exmarit de Telma Ortiz, però anterior i posteriorment amant de la seva germana Letícia, s'ha convertit en una qüestió d'estat. De Regne. El tractament de la premsa en grans diaris, revistes i cadenes de televisió és nul, al marge de quatre excepcions molt concretes. Si fins i tot les agències de fotografia han sucumbit a les pressions, retirant qualsevol imatge d'en Jaime. Això va de debò. Del Burgo, després de deixar anar la bomba atòmica amb la famosa foto de la pashmina i la dedicatòria d'amor, va semblar que també queia. Esborrava tot el material en un tres i no res, com si fos un fantasma. Tanmateix la insistència d'en Jaime, també la seva gosadia kamikaze, fa pensar que, si depèn d'ell, el serial tindrà molts capítols. 

Perquè Del Burgo mai no ha acabat de desaparèixer del tot, no. Ha anat deixant un rastre explicant la motivació de la venjança. I no és una altra que la política: és un ultradretà contumaç, vol carregar-se Perro Sanxe i el pusil·lànime de Felpudo VI, i de passada acabar amb la seva antiga amant esquerranosa i botxí de Joan Carles de Borbó. Les teories d'en Jaime passen VOX i fins i tot El Yunque per la dreta, però els fets que relata, les banyes, no tenen ideologia. Que ho faci servir com a arma llancívola pot ser menyspreable, però callar, fer callar i tractar la gent com a imbècils és la pitjor de les estratègies. I de moment, els resultats no serien per llançar coets, no. 

Felipe Letizia día Jaime del Burgo EFE
Felip i Letícia l'endemà de l'escàndol / EFE

I no és així perquè el degoteig d'invectives de Jaime del Burgo és constant. L'última publicació, la passada mitjanit, és remarcable: dobla l'aposta i no retira ni una coma, ni cap foto, de tot el que ha anat escrivint i esbombant des de fa dies. Material explosiu, com les seves tardes de piscina a Zarzuela, els "te amo", els viatges, el divorci de Felip, les "niñas" i el projecte d'una tercera criatura per gestació subrogada. Evidentment, tampoc abjura de la càrrega ultra que escup a cada andanada. "No cambio una coma de mis posts eliminados", comença un text que ha redactat també en anglès, que se n'assabenti tot el món. El món us mira, Felip i Letícia. I xiuxiuegen, clar. Fins i tot els que teniu ensinistrats.

Jaime del Burgo Telma Ortiz GTRES
Jaime del Burgo / GTRES

El missatge de Del Burgo denuncia "amenazas de muerte". Bé, havia de passar. Està tocant cases sagrades, i la pell fina d'alguns sectors monàrquics és la que és, de bojos n'hi ha a tot arreu. També a les més altes esferes, òbviament. Es permet dir-los que "no os guardo rencor". No és conya. Confessa que no està pas orgullós del sidral que ha muntat, però clar, ho fa per una causa superior. Espanya. I davant la pàtria, ell només respon davant del rei. Però no pas el Borbó, no. "No me siento orgulloso. Pero la verdad es la que es. Yo reconozco a un solo rey, está en Cielo y se llama Jesús de Nazaret. Él me juzgará". Aquest melodrama és l'spin-off de les revoltes de Ferraz que ningú s'hagués imaginat mai. Només Jaime Peñáfiel, potser. I hasta aquí puedo leer.

Jaime del Burgo reafirmación X
Jaime del Burgo / X
Del Burgo inglés X
Jaime del Burgo / X

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!