Alguna cosa s'està movent a la sorra del desert dels Emirats Àrabs. Sembla que és Joan Carles de Borbó, monarca espanyol d-emérit fugit a Abu Dhabi davant de la possibilitat de haver de passar per la banqueta dels acusats. Algunes fonts poc fiables asseguren haver-lo vist en banyador surfejant les dunes que envolten la seva gàbia d'or. Sembla que ja no s'avorreix, i que la "depre" ha estat passatgera. Normal, veient el tallafocs judicial espanyol, que aposta per exonerar-lo de les seves malifetes perquè és inviolable: "considera que ya puede hacer vida normal, que nadie le puede decir nada". Els escàndols nauseabunds que han tacat la seva imatge per sempre més li importen un rave: ell només vol viure a tope els dies que li restin. Això vol dir tornar a Espanya i dedicar-se a "sus labores": tiberis, chascarrillos, toros i regates. El mar el té obsessionat, i navegar amb els seus compis (com Pedro Campos) és una qüestió de vida o mort. 

joan carles abu dhabi nius

Joan Carles arribant a Abu Dhabi / NIUS

Juan Carlos I Pedro Campos barco GTres

Joan Carles i Pedro Campos en el Bribón / GTRES

Joan Carles xerra amb Felip en una regata 2007  GTRES

Joan Carles xerra amb Felip en una regata 2007 / GTRES 

El Borbó vol espolsar-se la sorra i capbussar-se en les aigües de l'oceà Atlàntic, a Sanxenxo. I "pelillos a la mar", aquí no ha passat res. Per això va dient als seus interlocutors (com a allò de que tornaria el 12 d'octubre) que el seu retorn és imminent. El Español posa data: 14 de novembre, segons hauria afirmat via telefònica. "En dos semanas quiero estar allí", les seves paraules. Tornaria tal i com es va escapolir del país fa tres mesos, via Oporto. La colla gallega, cortesana i llepaire que va deixar enrere està feliç. Però a 640 quilòmetres de distància, al palau de la Zarzuela, la sensació és una altra: mala marorFelip (i Letícia) fumen en pipa i no s'ho volen creure: "nadie le espera en España en 15 días. Sería una locura que le viera todo el mundo tripulando un velero por las Rías Baixas". Confien massa en la discreció del Borbó, i sobretot, en la seva assumpció de responsabilitats. Ha viscut tota la seva vida com a Rei fent el que li ha donat la gana. I ara que té la coartada judicial, se sent un Superman... o el Capità Haddock. 

Joan Carles d'incògnit GTRES

Joan Carles regatista saluda a càmera / GTRES

Felip Leticia vaixell Cantabria GTRES

Felip Letícia en un vaixell a Cantàbria / GTRES

Joan Carles Felip EP

Joan Carles xerra amb Felip EP

Zarzuela insisteix: "No está el país para esto. No se baraja que vuelva antes de Navidad". Tampoc ho estava quan s'enriquia a mans plenes mentre la seva "estimada" pàtria patia el pitjor de la crisi econòmica el 2008. I ho va fer. En fi, que comença un nou duel a la Corona, i s'admeten apostes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat