El dia 3 d'agost de 2020 Joan Carles I va dir "cames ajudeu-me" i va fugir d'Espanya per refugiar-se de la justícia. Després de dies d'incerteses i elucubracions, es va filtrar la fotografia de l'emèrit baixant d'un avió a Abu Dhabi. Els Emirats Àrabs Units es convertien en la seva gàbia d'or, allotjat a tot drap en un dels hotels més cars i luxosos del món. Des d'aquell moment i fins a l'inici de 2021, quan l'hem vist tornant d'una excursió nàutica i amb certs problemes de mobilitat, cap ni una imatge del Borbó. Moltes càbales, però, sobre quan podria reaparèixer a Espanya, mentre els escàndols econòmics al voltant de la seva figura s'amuntegaven. Que si ho faria pel dia de la Hispanitat, que si el 14 de novembre, que potser al Nadal... En principi, cap d'aquestes teories van confirmar-se, amb els cortesans i monàrquics clamant pel seu ídol. Doncs bé, segons ha explicat el paparazzi Gustavo González a 'Sálvame', no seria ben bé així. Joan Carles va tornar fugaçment a Espanya, i fins i tot s'hauria allotjat al Palau de la Zarzuela.

joan carles abu dhabi nius

Joan Carles arribant  a Abu Dhabi / NIUS

Juan Carlos, Telecinco

Joan Carles camina amb dificultats a Abu Dhabi / Telecinco

Segons aquesta informació, l'exmonarca va viatjar a Madrid a l'octubre (tal i com assegurava Carlos Herrera) per sotmetre's a una revisió mèdica. Va romandre uns quants dies a la capital, molt a prop del seu fill Felip, al que el 'juancarlisme' acusa d'haver expulsat el pare de males maneres. També de Letícia, amb la que manté una relació poc amistosa. Aquesta revelació, evidentment, no ha estat confirmada per cap font oficial i podria tractar-se només d'una bola o d'una filtració interessada. No hi ha cap testimoni gràfic de la visita, ni res que li doni versemblança. Tot i així, el paparazzi González porta més d'un mes insistint amb la història: a començament del desembre, va fer servir Kiko Matamoros com a corretja de transmissió per esbombar una exclusiva de la que ningú en va fer cas. En aquella ocasió, la versió deia que fins i tot havia estat dos dies a "una finca de Barcelona". Vaja, que quan tots pensàvem en l'emèrit impedit, exiliat, avorrit i desesperat a 7.500 quilòmetres de distància, resulta que el teníem a tocar, fent la seva a esquenes dels seus antics súbdits. D'amagat, com ha fet tantes coses a la seva vida.

gustavo gonzalez 3 salvame

Gustavo González a 'Sálvame' / Telecinco

joan carles felip leticia GTRES

Joan Carles amb Felip i Letícia / GTRES

Juan Carlos con bastón y gafas de sol GTRES

Joan Carles amb bastó i ulleres de sol / GTRES

A falta de elements que puguin confirmar la història, l'únic que sabem és que ha passat aquests dies amb la filla, la Infanta Elena, celebrant el Nadal, l'any 2021 i el seu aniversari​. També diuen que hi havia la Cristina, en Froilán (al que la nit madrilenya ha trobat a faltar durant les darreres setmanes), i Victoria Federica, cosa més dubtosa perquè ella sí que no ha abandonat les seves sortides nocturnes. En tot cas, amb aquesta família, mai se sap. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat