Joan Carles I és a punt de passar per quiròfan per sotmetre's a una operació cardíaca. Serà la 17a vegada que ho fa, tot i que és la primera ocasió en la que s'ha d'intervenir el cor del monarca, de 81 anys. La notícia ha estat una de les més comentades als mitjans de comunicació, i potser perquè les previsions parlen d'una intervenció sense gaire risc hi ha hagut certa relaxació en el to i el contingut d'alguns coneguts cronistes reials. És el cas del 'juancarlista' acèrrim Jaime Peñafiel, que revelava a Todo es Mentira el gran secret que amaga Juanito arran d'una de les seves operacions: Sabíem de genolls, malucs, canell, pelvis o pulmons, però no que "perdió un testículo". 

Joan Carles I Congres GTRES

Joan Carles I Congrés GTRES

"Le han tocado todo, hasta los mísmisimos testículos", deia Peñafiel, desfermant les rialles dels col·laboradors del programa. El veterà periodista explicava que arran d'una caiguda als Alps el van operar de la pelvis. Una intervenció que es va complicar inesperadament, i com que "aquello era muy delicado", es va optar per extirpar-lo. El plató esclatava amb acudits com "entre que le toquen los cojones o el corazón...", i en Jaime començava a ser conscient de que la revelació portaria cua. Per això s'ha esforçat en canviar el discurs i centrar-se en una zona més allunyada de l'anatomia del Borbó. Pots sentir la conversa clicant a la fotografia.

Marta Flich Peñafiel telefon Joan Carles Cuatro

Marta Flich Todo es Mentira Cuatro

Jaime Peñafiel GTRES

Jaime Peñafiel GTRES

Si tot just en difondre's la notícia vam conèixer les materialistes peticions de l'emèrit per al dia de l'operació, ara també sabem que Joan Carles és un monarca... i un monorquídic. Una característica que l'agermanaria (una mica més) amb Francisco Franco (o Adolf Hitler, o Napoleó Bonaparte...) Capritxos del destí... i del poder.