"Operen el rei Joan Carles". Tant se val quan llegeixin aquesta frase. Els darrers anys a l'emèrit li han fet la T-Mes dels hospitals de les vegades que ha passat per quiròfan. Li han posat tantes pròtesis, claus, ha passat tantes vegades per chapa y pintura, que gairebé hem perdut el compte. I aquest dissabte 24 d'agost, santornem-hi. Després de la seva darrera revisió mèdica es va establir que JC hauria de ser operat del cor a la clínica Quirón de Pozuelo de Alarcón, a Madrid. Tot i que durant aquestes darreres setmanes el Borbó, de 81 anys, ha gaudit (i guanyat) la copa del món de vela amb el seu Bribón en aigües finlandeses, festes cerveseres incloses, els metges el tornaran a intervenir quirúrgicament, tot i que no sembla una operació d'alt risc.

joan carles surt hospital 2 efe

Efe

Prova d'això és que el pacient ingressarà al centre hospitalari el mateix dia de la seva intervenció. Ingressarà el mateix dia, però, per raons òbvies, no marxarà cap a casa aquest dissabte. Una intervenció cardíaca, per controlada que sigui, no deixa de ser una operació quirúrgica al cor. Joan Carles farà nit a la clínica, això segur. Per això ja s'ha encarregat de fer una petició per fer-li més agradable la seva estada. Que la reina Sofia estigui per rebre'l a l'habitació un cop baixi de quiròfan? No. Una petició molt més material, segons revela la revista Vanity Fair. El monarca "ha pedido un televisor grande para su habitación". Per veure el documental que la televisió alemanya estrena a dos quarts de vuit del vespre sobre la seva estimada jove, Letícia ("De profesión: reina")? Ni de conya.

joan carles leticia gtres

GTRES

Per veure futbol. De fet, l'emèrit "ha pedido que el televisor tenga el paquete de Movistar que incluye todos los canales, entre ellos el de fútbol". Aquest dissabte, el Reial Madrid juga contra el Reial Valladolid a les 19:00. El merengue rei campechano vol veure els de Zidane contra l'equip presidit per Ronaldo Nazario: "El rey, que ya ha vivido varias operaciones a sus 81 años, sabe lo que es pasar una noche ingresado y no se le escapa detalle". 

joan carles madrid

GTRES

L'última operació de Joan Carles va ser com a conseqüència d'una lesió cutània per sobreexposició al sol que se li va extirpar de forma preventiva amb una curació total. Abans, va passar per la sala d'operacions el 7 d'abril de l'any passat, quan se li va substituir la pròtesi que se li va implantar al genoll dret el 2011. La d'aquest cap de setmana serà la setzena intervenció quirúrgica en la vida del rei emèrit des que el 1954 el van operar d'una apendicitis.