Quan va morir Carmen Franco al desembre del 2017, la família es va afanyar a repartir-se una herència multimilionària que incloïa un munt de propietats immobiliàries, grans quantitats de diners, múltiples obres d’art de valor incalculable... i un títol nobiliari, el del ducat de Franco, que va crear Joan Carles I per homenatjar el dictador quan va morir i que ara reclamava la seva neta, Carmen Martínez-Bordiú.

carmen martinez bordiu gtres

GTRES

Les intencions de la família Franco van causar una forta polèmica i el PSOE va assegurar que ho aturaria. Però res més lluny de la realitat: el dia anterior a la moció de censura contra Mariano Rajoy l'any 2018, el PP va iniciar els tràmits per fer duquessa la Carmen Martínez-Bordiú i el BOE va fer oficial el nomenament quan Pedro Sánchez ja era president del govern espanyol.

carmen martínez bordiu  GTRES

GTRES

Però perquè Carmen Martínez-Bordiú obtingués el seu títol nobiliari encara faltava una passa: la signatura de Felip VI, després d’haver pagat un impost de 2.750 euros. I segons indica avui el digital ‘El Confidencial’, això ja ha passat. Tot just després de les eleccions generals del 28-A, el rei d’Espanya va fer realitat els desitjos de la família del dictador i va estampar la seva firma sobre la carta de successió de l’indigne ducat de Franco.

rei felip riu gtres

carmen martinez bordiu gtres

GTRES

Han passat més de 40 anys des de la mort de l’assassí Franco però tot continua “atado y bien atado”.