Joan Carles és un malson permanent per a Zarzuela, és totalment incontrolable. El parador de l'emèrit és, a hores d'ara, una incògnita. Aquest diumenge abandonava Sanxenxo, després de finalitzar una desena visita a Espanya des que és un autoexiliat. Un viatge amb motivació nàutica, però que ha fet figa: un refredat amb càrrega nasal abundant el deixava en terra, sense pujar al 'Bribón' ni regates. Es va haver de conformar amb la salutació a tripulants, amics i fanàtics al Club, però després tornava a casa, a fer bondat. Ni grans reunions ni tiberis. Estava malalt. I preparant la seva pròxima jugada. 

La ruta de vol del pare de Felip VI era clara: a les 17:00 h, el seu jet privat havia d'enlairar-se des de l'aeroport de Peinador, a Vigo, en direcció a la seva nova segona residència: Ginebra. La ciutat on viu la seva filla Cristina, el net Miguel Urdangarin, on s'està tractant pels seus problemes incurables de mobilitat i, on a més a més, hi ha unes condicions molt favorables per a algú amb una fortuna immensa i opaca. Tanmateix, a l'hora acordada el jet privat es quedava a terra. Canvi de plans. La incertesa d'aquest moviment va ser notable a Zarzuela. Sensació que, hores més tard, no només no minvava. Tot el contrari. 

DL u554692 016
Joan Carles, malalt a Sanxenxo / GTRES

A les 20:00 h, el Borbó sortia de la casa del seu amic, l'armador Pedro Campos, i es dirigia cap a l'aeroport. Allà li esperava un altre vol amb ruta no identificada, informa el digital 'Hoy Aragón'. Seguien el rastre d'allò que havia publicat, hores abans, El Periódico de Catalunya, que havia aportat un detall espaterrant: la sortida del vol de Joan Carles s'havia tornat a fixar per a primera hora del dilluns, i amb destinació sorprenent. Una ciutat de l'Estat espanyol, però ni Vitòria-Gasteiz, on passa revisions mèdiques, ni Barcelona, on té amics de tota la vida. No, es quedava a la meitat: a Saragossa. L'alerta, màxima. 

DL u554744 018
Joan Carles abandona Vigo / GTRES

Parlar de la capital d'Aragó en termes royals és fer-ho de la princesa Elionor, futura monarca si la República no arriba abans que ella. La filla dels reis està acabant el primer dels seus tres anys de mili a l'Acadèmia General Militar, la gran escola de formació de l'Exèrcit de Terra. L'emèrit no ha estat present en cap dels grans moments de la neta a la caserna, especialment a la jura de bandera. De fet, només han tingut contacte a la festa de majoria d'edat de la jove al Palau del Pardo, una celebració privada. Mai en entorns públics, tampoc en altres àmbits. Però de cop i volta, la possibilitat que l'excap de les forces armades es plantés a l'AGM reclamant veure la seva estimada successora s'ha fet realitat. Seria certament un escàndol (l'exèrcit no són unes colònies) i un nou privilegi, a banda d'un cop públic a Felip VI i Letícia. Tot malament. De moment, cap foto. Potser millor així: sense testimonis. Que sembli un accident. 

Leonor militar GTRES
Elionor / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!