La justícia suïssa haurà d'afanyar-se a imputar Joan Carles perquè l'emèrit ja té 82 anys i potser fa un Pujol i no arriben a temps de jutjar-lo. La premsa també ha de posar-se les piles perquè qui més sap del rei té 88 anys: Jaime Peñafiel. El degà dels cronistes reials, que diu ser "demasiado viejo y demasiado rico para no decir lo que me da la gana", té secció fixa només a la segona cadena de Mediaset. A Todo es mentira de Cuatro li donen una estoneta per dues exclusives. Primera: Corinna actua per despit perquè el rei li va prometre casar-s'hi.

El programa de Risto posa icones de bombes però és un afer de bragueta i no té més importància. El més greu no ho destaquen. Segona exclusiva: el rei Felip i la reina Sofia ho sabien tot. Peñafiel: "La reina Sofía tragó carros y carretas porque lo sabía todo. Bajó a casa de la infanta Pilar en Mallorca después de saber que su marido se iba con su amante Marta Gayá. Sofía se limpiaba las lágrimas y entra en casa. Se encuentra a toda la familia cabreadísima. Marta Gayá era una persona importante en la vida de Juan Carlos"

peñafiel cuatro

Jaime Peñafiel Cuatro

El programa pregunta "¿Era más importante Corinna a quien Juan Carlos regaló 65 muillones que Marta Gayá a quien solo regaló 2 millones?". Peñafiel: "Le prometió más dinero a Corinna porque era una mujer despechada y nada es más peligroso que una mujer despechada. Es peligrosa. Es una mujer con mucha información". Més dur és contra Felip: "Qué debería hacer Juan Carlos, ¿autoexiliarse? Pero por qué si su hijo ya le ha apartado de la familia y le ha retirado el dinero, que no le da él sino el Estado. Su hijo ya le ha condenado".

corinna cristina urdangarin joan carles GTRES

Joan Carles i Corinna amb Cristina i Urdangarin GTRES

Aquesta és la foto inculpatòria que esgrimeix Peñafiel a Tv per assenyalar que Felip i Sofia, com tota la Família Reial, ho sabien tot: amants, milions i corrupció. Peñafiel: "Existe una foto de la infanta Cristina y Urdangarin con Corina que demuestra que la familia lo sabía,. ¿Qué se escandalizan ahora si todos lo de la familia lo sabían todo?".

peñafiel TEM

Cuatro

Alarma a Mediaset. Contra Joan Carles sí, contra Felip no. Salta una tertuliana: "Felipe se ha separado del padre, ha puesto un cortafuegos, está en juego la credibilidad de Juan Carlos, no de la  monarquía". L'única valenta és Cristina Fallaràs: "No le llames amor cuando quieres decir delito".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat