Tot l'afer de les banyes a Felip VI per part de la seva no tan devota esposa seguirà provocant conseqüències durant anys, per molt que la majoria de mitjans s'encaparrin a silenciar-ho. No entenen una certesa: és molt més gros censurar la informació que la mateixa relació extramatrimonial de Letícia. Espanya pot consentir unes banyes però no que els prenguin per imbècils. I fer veure que aquí no ha passat res és creure que Espanya és imbècil. Letícia al sisè any de casada es va sentir angoixada, aclaparada, allunyada del fleuma del seu marit i assetjada per Joan Carles que la feia servir com a tapadora de les seves misèries (aquestes sí: penals i delictives). En aquell context tothom entén que la consort es refugiés als braços i al llit d'un antic nòvio. Li podran retreure que triés precisament Jaime del Burgo, egòlatra, ultradretà i ultra monàrquic. Però ella va fer el que va poder per sobreviure. Al final Letícia fa com la seva sogra, a la que detesta per consentir banyes: resignar-se i aguantar casada amb el rei per mantenir l'estatus. I en el cas de Letícia, mantenir-se al costat de les seves filles. Si es divorciava les perdia. Silenciar tot això no és feminisme, és protegir Felip VI.

WhatsApp Image 2023 12 05 at 17.50.17
Tutis esborrats de Jaime del Burgo, font: EN Blau

En Blau està fent una tasca digna d'espies: recuperar tuits esborrats de Jaime del Burgo. Algú s'ha ocupat de fer-ne desaparèixer qualsevol rastre fins i tot per als experts. Tot tuit esborrat pot recuperar-se a través d'eines professionals però els de Del Burgo han estat eliminats per professionals. Sembla feina del CNI. El qui era cunyat de la reina fa setmanes que difon informació de la seva relació adúltera amb Letícia però cap mitjà no va seguir el seu petit compte de twitter, fins que va penjar la foto de Letícia embarassada amb pashmina: 12 milions de visites. 12 milions de persones que fa tres dies que no saben on llegir la informació de l'afer perquè gairebé tota la premsa calla. Entre els tuits recuperats, l'amant de Letícia justifica per què ho revela tot ara: per salvar Espanya de Pedro Sánchez a través de pressionar Felip que no el proposés per a la investidura. En un dels tuits esborrats Del Burgo afirmava el 26 de novembre: "Letizia defiende la misma ideología que el Sanchismo. En verdad Letizia está más a la izquierda. Lo que tampoco imaginé es que mi ex cuñada consorte (Letizia) pudiera arrastrar al rey en su locura". Una teoria absurda: Felip no hauria d'haver proposat Sánchez per a la investidura però Letícia el va convèncer que ho fes per esquerranosa. En un altre tuit recuperat hi ha una dada especialment ofensiva per Felip i que el deixa com un pobre home, un banyut i un titella. Aquí:

Jaime del Burgo Letizia piscina Zarzuela twitter
Jaime del Burgo Letizia piscina Zarzuela twitter
Felipe Letizia ensayo boda real 2004 GTRES
Felip i Letícia durant l'assaig de la boda reial (20/maig/2004) GTRES

Del Burgo té el dubtós gust de deixar Letícia amb el cul a l'aire confessant en quin moment la reina li diu "Te amo": a una gandula de la piscina de Zarzuela abraçats el juliol de 2010. Però afegeix una altra dada que havia passat desapercebuda: "La última vez que nos habíamos dicho Te amo fue el 20 de mayo de 2004 en el Latigazo, un restaurante próximo a Zarzuela". Del Burgo dispara amb bala, no pel lloc sinó per la data. El 20 de maig de 2004 era un dijous, exactament dos dies abans de la boda reial que va celebrar-se a La Almudena dissabte 22 de maig de 2004. I què va passar el 20 de maig? Va celebrar-se l'assaig general de la boda reial amb els nuvis i els testimonis, és a dir, amb Felip, Letícia i Jaime del Burgo. Aquell dia, mentre Letícia assajava la cerimònia del seu casament amb Felip va agafar el seu exnòvio i testimoni de boda, Jaime, i li va dir "Te amo". El dia de l'assaig, a dos dies de casar-se i amb Felip a prop. Letícia dibuixada com una grimpadora, que estava enamorada de Del Burgo no només abans de conèixer Felip, no només 6 anys després de casada quan van ser amants sinó el mateix dia de la boda. Letícia es va casar amb Felip enamorada d'un altre, de Jaime del Burgo.