Iñaki Urdangarín, el 'voluntari', segueix tocant totes les tecles al seu abast per alleugerir la pesadíssima càrrega de la seva condemna per corrupció. El cunyat del rei no fa ni dues setmanes que gaudeix del privilegi d'abandonar la presó de dones de Brieva dos cops a la setmana per ajudar a un centre de discapacitats de Pozuelo de Alarcón, mesura autoritzada per un jutge tot i no haver completat ni una quarta part de la sentència. La resolució al recurs interposat per la Fiscalia encara no s'ha conegut, i Urdangarín continua acudint a l'Hogar Don Orione cada dimarts i dijous durant 8 hores, on es converteix en un home lliure. Quasi lliure. Però vol més. I algú s'ha de sacrificar per la causa. 

Iñaki Urdangarin bossa Hogar Don Orione GTres

Iñaki Urdangarin bossa Hogar Don Orione GTres

L'exduc de Palma (i els seus advocats) vigilen amb un ull la Fiscalia i amb l'altre estan atents al calendari. I és que d'aquí dos mesos Iñaki podria sortir al carrer per gaudir dels seus primers permisos penitenciaris 'ordinaris', precisament quan hagi passat una quarta part (ara sí) dels 5 anys i 10 mesos que li van imposar pel cas Nóos. Per obtenir aquesta mesura, però, necessita complir amb un requisit que fins ara no es donava: L'arrelament familiar. L'escàndol que el va portar a la presó va afavorir l'estampida familiar a l'estranger. Suïssa, Estats Units, Nantes, Anglaterra... Els fills de la Infanta Cristina (i ella mateixa) estan disseminats per diferents països, però a Espanya, cap ni un. Només el pare, i per obligació. S'havia de moure fitxa, algú que 'pagara el pato'. I l'afortunat guanyador ha estat el primogènit de vint anys, Juan Valentín, a qui han instal·lat a una luxosa urbanització de la capital on residirà mentre estudia a una no menys exclusiva universitat. Això sí, segons informen a 'El Mundo', la mudança ha estat a contracor: Ell era feliç a Essex, lluny de la premsa i en un entorn controlat i elitista. 

Juan Urdangarín reina Sofia GTres

Juan Valentín Urdangarín reina Sofia GTres

juan valentin urdangarin palma   GTRES

Juan Valentín Urdangarín Palma GTRES

Ara, Juan farà de boia familiar per que "Instituciones Penitenciarias podria negar el permiso si el preso no tiene un familiar de primer grado al que visitar". Ara pot demostrar-ho i fer trobades a la casa d'El Viso que l'han procurat des de casa Reial, especialment gràcies "al ala protectora de toda la familia Borbón, en especial de su abuela Doña Sofía y de la Infanta Elena". Un sector de la família reial, exceptuant els tòtems Felip, Letícia i Joan Carles (que no el volen ni en pintura) no abandonaran Iñaki, ni que sigui a costa del desitjos dels seus fills. En el seu cas es podria aplicar aquella frase malintencionada de "vive de tus padres (o de tus suegros) hasta que puedas vivir de tus hijos".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat