Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin són dos pols oposats, es repelen. És la conseqüència lògica de la infidelitat del basc amb Ainhoa Armentia i el divorci posterior. Que coincideixin en el mateix temps i espai és un miracle, només s'han vist per estampar la signatura de la mort del matrimoni, i a la festa de majoria d'edat i graduació d'Irene Urdangarin. Cites ineludibles, vaja, com podria ser la hipotètica boda de la benjamina amb el cosí Juan Urquijo, i que té a la infanta escandalitzada. D'Iñaki, però, no en sabem res, tot i que apostem que no desitja més relacions amb borbons, per molt llunyans que siguin. El cas és que entre l'exmatrimoni corre l'aire, tot i que es compleix una norma: Iñaki fa amb la seva nova parella la vida que tenia amb Cristina. Mateixos llocs, mateixes activitats, mateixos hàbits.

Iñaki i Ainhoa s'han marcat una escapada aquesta setmana a Barcelona, un viatge que ha suposat el retorn oficial de l'exduc després de mesos d'absència a la ciutat que representa tantes coses en la seva llegenda. La bona i la gens bona, sí. Estava al corrent dels plans de viatge de la seva exdona i apareixia en la capital del país poques hores després que la germana de Felip VI l'abandonés. La dada curiosa i embolicada és que l'estada de Cristina va ser acompanyada de Claire Liebaert, l'exsogra. Van anar al partit del Pablo contra el seu exequip, el Barça. Iñaki, vetat, La bufetada és amb guant de seda i puny de ferro. L'home, certament humiliat, evitava una trobada molt incòmoda recorrent zones de Catalunya com el Berguedà o l'Empordà, on s'allotgen a casa de la seva germana, l'Ana. I quan va confirmar que no hi havia perill, va posar rumb a Barcelona.

La infanta torna al Barça amb 4 escortes, EP
La infanta Cristina amb Claire Liebaert / Europa Press

'Vanitatis' revela en exclusiva el recorregut de revenja d'Iñaki a Barcelona, que irritarà Cristina: l'hotel i el restaurant escollits no són casuals. Mira que hi ha oferta a la ciutat, però es repeteixen els mateixos establiments. El dinar va ser a la terrassa de La Balsa, a la zona alta de la capital, molt a prop del famós i maleït palauet de 6 milions d'euros que va suposar la seva ruïna. Un escenari habitual dels dinars de la seva ex amb els fills, especialment amb en Pablo. Diuen que es mostrava "relajado y muy cómodo, sin escoltas, lo que le permite no tener que dar explicaciones. Y le vieron numerosos vecinos". Sembla que va reunir-se amb el jove esportista després del dinar. La versió oficial diu que ell sol, però ben podria ser acompanyat i, per tant, travessant novament la línia vermella imposada per la Borbó als seus fills: lluny d'Ainhoa Armentia.

Ainhoa e Iñaki
Iñaki i Ainhoa sopant / La Sexta

Una altra dada rellevant de l'excursió de l'Iñaki va ser l'indret que no va gosar trepitjar: el Village de l'Open Banc Sabadell de Barcelona. Sí que va dinar amb els seus amics de tota la vida en un restaurant de Pedralbes a tocar del club de tenis, on era soci honorífic fins a l'esclat del cas Nóos. Presentar-se al torneig hauria atret totes les mirades, i això és el que menys desitja Urdangarin. Totes menys les de Cristina. Que vegi la venjança del seu ex.

Iñaki Udangarin Cristina cara rara GTRES
Iñaki Urdangarin i Cristina / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!