Els Urdangarin, cosins barcelonins d'Elionor, són catalans però d'una branca molt determinada de Catalunya: catalans de Pedralbes. El dia que la infanta Cristina va instal·lar-se a viure a Barcelona no va triar el Born, l'Eixample o Gràcia. Va llogar un pis a prop de la seva feina a les torres negres de La Caixa: al barri de Pedralbes. I d'allà no s'ha mogut. Va parir els quatre fills a la Teknon i va entrampar-se amb Nóos per pagar la mansió de Pedralbes. No hi ha una sola fotografia de Cristina o els seus quatre fills catalans per sota de la Diagonal excepte el dia de la seva boda, a la Catedral. Mai més. Sempre es mouen entre ESADE, el Barça i La Caixa. I van a hotels, pisos i restaurants en aquell barri, el més ric de Catalunya. Aquest diumenge ha tornat a succeir. La infanta va venir de Suïssa, on resideix, a Barcelona per trobar-se amb Miguel, el fill petit que volava de Londres i amb Pablo que tenia partit d'handbol a Granollers. Els tres, mare i dos fills, van fer aquesta escala catalana abans de volar a Madrid per la festa familiar dels 18 anys d'Elionor. Els van fotografiar al pavelló d'esports de Granollers on Pablo va guanyar el partit.

Cristina Miguel Granollers GTRES
Cristina i Miguel, ahir a Granollers GTRES

La premsa ja que era a Granollers va perseguir l'Audi de la infanta, que sorprenentment conduïa Pablo Urdangarin. El va aparcar a la zona alta, molt alta de Barcelona, per dinar a un restaurant poc conegut però molt maco, i car i pijo de l'Upper Diagonal. Al carrer Infanta Isabel, al costat del Bonasport. Es diu La Balsa i per les fotos és una autèntica preciositat, envoltat de natura amb una terrassa coberta que és prodigiosa. Va guanyar el premi FAD d'arquitectura l'any 1979- El menú de migdies costa 30 euros. Els diumenges a la carta s'enfila al doble o el triple. Curiositat és que els dos germans van vestits amb la mateixa samarreta de surfers i skaters, de la marca Carhart. Roba cara de pijo barceloní:

Cristina Miguel i Pablo a Pedralbes, EP
Cristina Miguel i Pablo a Pedralbes, EP
Cristina Pablo Miguel Barcelona EP
Cristina Pablo Miguel Barcelona EP

 

A Vanitatis expliquen que Cristina tenia aquest dilluns compromisos a La Caixa i va deixar que els seus dos fills anessin pel seu compte a Madrid: "Tras el partido, que acabó con victoria del Granollers, los tres se fueron a comer a un restaurante de la Ciudad Condal para celebrar el resultado. Después, la infanta Cristina tuvo que despedirse de sus hijos, que emprendían su viaje a Madrid de cara a la jura de la princesa Leonor. Miguel y Pablo Urdangarin no pudieron estar acompañados de su madre, ya que tenía compromisos profesionales en la Fundación La Caixa, para la que trabaja desde hace años". Però Miguel i Pablo tampoc viatgen junts. Miguel va volar tot sol a la capital amb un xandall blau la nit de diumenge:

Miguel Urdangarin EP
Miguel Urdangarin EP

Serà que Pablo no vol saltar-se els entrenaments de dilluns i dimarts al matí i volarà a última hora de dimarts per assistir dimarts al vespre a la gran festa dels cosins d'Elionor. Només hi faltaran Juan, Victoria i Carla. Tres ovelles negres en mig del ramat de dropos, catalans i Ortiz. El drama és que no hi haurà cap foto. Zarzuela ha previst un àpat dempeus, ràpid de 2 hores i sense imatges. Uns no hi volen anar, altres volen que passi ràpid i el 100% dels presents sembla que no hi volen ser. Elionor, un regnat amb la família totalment enfrontada.