El primer romanç de la vida d'Irene Urdangarin és de traca i mocador. Cada dia que passa, la cosa millora o empitjora, segons l'òptica de cadascú. De moment, la mare de la criatura, Cristina de Borbó, està escandalitzada. Si d'ella depengués, la revista 'Hola!' mai no hauria publicat les fotos de la seva filla amb Juan Urquijo, jove aristòcrata de 25 anys que... tela marinera. És el germà de Teresa Urquijo, la flamant dona de l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida. El vam veure a la boda ajudant a recollir el bastó de Joan Carles en arribar a l'església. Allà va coincidir amb la sogra i el cunyat secret, Cristina i Juan Valentín. Ningú s'explicava que pintava allà l'estrany Juan, però ara tot s'explica. O no, vistes les reticències de l'exdona d'Iñaki Urdangarin.

Per què el rebuig de la Cristina? Fàcil, perquè vol evitar que es propagui l'endogàmia borbònica una generació més. En Juan és de la família, com ho és la Teresa. Són cosins. Llunyans, però amb avantpassats compartits sortís a la llum, per allò del "què diran". Cosa que comparteix amb una Irene que, des de Cambodja, s'amoïna per altres motius: perquè el material que va sortir a la revista rosa per excel·lència no és l'únic existent. Hi ha fotos besant-se, en actitud més explícita, casta però pudorosa alhora. La jove de 18 anys no vol que ningú ho vegi, desitja que s'acabi aquest malson. Però de moment, ni de bon tros. Hi ha més moguda amb en Juan, un gran fitxatge.

portada hola
Irene Urdangarin i Juan Urquijo / Hola
Juan Carlos baston Almeida Juan Urquijo GTRES
Joan Carles perd el bastó davant José Luis Martínez-Almeida i Juan Urquijo / GTRES

Llegim a la revista 'Semana' una meravella: que el xicot de la petita Urdangarin no és pas una estrena, és de segona mà. Algú de la seva confiança ja havia festejat abans amb ell. Una persona idolatrada per la voluntària 'pija', Victoria Federica. La Irene sempre ha volgut emular-la, i aquest extrem frega el paroxisme. Primer la fa servir de carabina en un karaoke, i ara comparteixen noviet. "Hace apenas dos años saltaron los rumores de que ambos habían iniciado una relación sentimental, pues se publicaron unas fotografías suyas por las calles de Madrid que hicieron saltar las alarmas. Podía verse la sintonía que existe entre ellos, razón por la que muchos se preguntaron si habían dado un paso más allá a la hora de forjar un romance". No va arribar més lluny, i la Vic es va quedar amb Jorge Bárcenas, d'impactant semblança amb Urquijo. Coses de la vida.

Victoria Federica y Jorge Bárcenas huyen en Barcelona Pronovias GTRES
Victoria Federica i Jorge Bárcenas / GTRES

Els rumors van tornar a insistir, després de coincidir com a estudiants del col·legi St. George’s de La Moraleja. Diuen que eren inseparables, amb plena confiança l'un envers l'altre. Mooolt amics. Potser per això la passada de gol de Victoria a la deixebla Irene. És la seva 'pequeña saltamontes', la va guiant en el seu camí vital. Ai, Cristina. T'agafarà un cobriment. Las caras, Juan, las caras. 

Irene Victoria GTRES
Irene i Victoria / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!