La Corona a Espanya no pot suportar cap altre incendi: Felip i Letícia enfrontats per la relació extramarital de la reina amb el seu cunyat, Felip i Cristina enfrontats des de fa anys pels delictes d'Iñaki Urdangarin, Felip i els seus nebots ni se saluden per les vides frívoles i dropes dels Marichalar i dels Urdangarin, Felip i Joan Carles enfrontats per la fortuna en milers de milions que el pare acumula a paradisos fiscals d'origen il·lícit... Són massa fronts oberts i tots amb un nom: Felip contra tots. Zarzuela ha de començar a apagar focs si no vol que la corona passi a Elionor abans d'hora. El foc de Letícia s'intenta calmar fent callar a Jaime del Burgo i a Jaime Peñafiel i tenint controlada la reina. I ara comença l'operació Joan Carles. No poden fer-lo tornar a residir a Espanya, ja que això obligaria a declarar a Hisenda els milions d'euros que acumula. L'emèrit no residirà mai més a Espanya, només de vacances, de visita i per fer veure que s'ha reconciliat amb el fill. La foto de pare i fill amb el pare molt gran evitant caure recolzat en el braç ferm del fill a Windsor és foto de portada de cinc diaris: La Vanguardia i ABC com ultra monàrquics, El Periódico, El Mundo i La Razón com a partidaris de l'establishment. Tots excepte El País, amb aquest teatret de pare i fill.

Felip Joan Carles funeral Cisntantí GTRES
Felip i Joan Carles al funeral de Cosntantí, GTRES
Felipe beso Juan Carlos Atenas Star.gr
Felip besa a Joan Carles a Atenes, 2023, Star.gr

La imatge d'amor paternofilial no és ni nova, ara fa un any, al primer funeral de Constantí de Grècia a Atenes ja van abraçar-se i fer-se petons, en un gest encara més afectuós que el de Windsor, però per alguna raó ara Zarzuela vol destacar la reconciliació. La raó és que no poden permetre's més incendis ni mala imatge i quan ja només Elionor se salva del foc cal rehabilitar-los a tots: a Cristina divorciada, a Letícia amb els cabells curts i vestida molt més formal i calladeta i a l'emèrit com si no hagués robat a Hisenda, cobrat comissions il·legals i enganyat la dona i els espanyols. A Pilar Eyre no l'ha enganyat mai i al seu canal de Youtube ho ha explicat molt clar: la presència de Felip i Letícia a Windsor estava fora de protocol, no hi van anar ni el príncep de Gal·les ni cap altre monarca europeu. Amb la presència de Sofia, germana del difunt, la Casa Reial espanyola tenia prou representació. Però va anar-hi fins i tot Juan Urdangarin que passava per allà i que no sap ni qui era l'oncle-avi Constantí. Elena, Cristina, Letícia, Felip, Joan Carles, el nen Juan.... tots preparats per la gran foto de portada dels mitjans afins a la Corona.

La Vanguardia
La Vanguardia
Pilar Eyre, Youtube
Pilar Eyre, Youtube

Pilar Eyre: "Hay un detalle que revela que todo estaba preparado. Juan Carlos fue él solo a la ceremonia, sin el ayudante que siempre le acompaña y sobre el que se apoya renqueante. Como estaba solo y tiene dificultades para caminar, el hijo le acompañó a la puerta y así tuvieron la foto. Estuvieron un buen rato para que se tomaran las fotos. Sofía con cara de mala leche sin dirigirle la palabra a Letizia, su nuera. Era un lenguaje corporal hostil de Sofía con Letizia. No sé si ha sido una cosa preparada para convencernos de lo que va a pasar pero no veo motivo para que Felipe y Letizia hayan ido a esa ceremonia".

Juan Carlos Felipe Windsor febrero 2024 GTRES
Joan Carles i Felip Windsor febrer 2024, GTRES

A Eyre se li entén tot, el motiu d'aquest teatret, aquestes fotos falses i aquestes portades és que Zarzuela ha buscat, en connivència amb Joan Carles, la foto de pare i fill per començar a aturar la crisi reputacional que amenaça d'ensorrar Zarzuela. Que no enganyin la gent: tot preparat el teatre dels Borbons. Ni Joan Carles anava sol, tenia escorta on recolzar-se, ni els reis d'Espanya pintaven res a la cerimònia. Comença l'operació rehabilitar Joan Carles, però amb una esperança falsa: mai tornarà a Espanya perquè així evita pagar a Hisenda. Aquesta és tota la veritat. I un dubte raonable: ¿Joan Carles filtrarà o vendrà les fotos de la cerimònia privada a Windsor post funeral a la seva revista de capçalera Hola com ja va fer amb les fotos del seu 86è aniversari? Qualsevol cosa per no posar en portada Letícia l'empestada.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!