El matrimoni de Felip i Letícia està trencat. L'única incògnita és si ho està des de fa 10 anys, quan Felip va saber pels serveis secrets que la seva dona li posava les banyes amb el seu cunyat Jaime del Burgo, o si s'ha trencat ara que l'amant ha fet pública al detall la relació extramatrimonial de Letícia. La reina és una adúltera com Joan Carles. La bomba contra el matrimoni reial encara porta conseqüències, adeu als tres jaimes: Jaime Peñafiel acomiadat, Jaime Alfonsín substituït i Jaime del Burgo silenciat. I el matrimoni penja d'un fil. Letícia només té dues sortides: la de Cristina, divorciar-se, o la de Sofia, aguantar fent vides separades. O és com les cunyades o és com la sogra, tres dones a les quals detesta. Letícia en el seu laberint.

DL u549689 034
Letícia i Felip a la Torre Puig de Barcelona, GTRES

Cada acte oficial de Letícia és un martiri, i cada acte conjunt amb el seu marit una prova de foc: quina mala cara li dedicarà Felip a la seva dona, la reina que l'ha humiliat en públic ficant-se al llit del cunyat dins la mateixa Zarzuela. A Barcelona fa pocs dies, durant la inauguració de la segona Torre Puig a L'Hospitalet, alguns dels convidats catalans van presenciar el gest secret que Felip i Letícia es dediquen en privat quan volen enviar-se un senyal. És un acte subtil que acostuma a fer-li Felip a Letícia. Pilar Eyre, amb les millors fonts dins l'entorn reial, acaba de publicar a la revista catalana Lecturas quin és aquest gest que van repetir a Barcelona: "Felipe y Letizia tienen una señal secreta para comunicarse entre ellos cuando están en un lugar público. Cuando uno de los dos quiere irse, levanta el puño. No a la manera comunista, sino girando levemente la muñeca como mostrando un reloj imaginario. En realidad, es Felipe el que tiene que hacer siempre el gesto, pero la reina interrumpe inmediatamente su actividad para emprender el camino de salida a paso ligero y detrás de ella sus escoltas y asesores. Así ocurrió en la visita a Puig en Barcelona la semana pasada, aunque la reina estaba tan embebida en su conversación con los propietarios de la empresa que el rey tuvo que hacer el gesto dos veces, alzando al mismo tiempo las cejas y elevando los ojos al cielo".

Felipe Letizia Pedro Sánchez brindis EFE
Letícia i Pedro Sánchez brindis en penombra, EFE

Felip quan està fart de la reina fa el senyal del puny, com de mirar un rellotge imaginari. I quan està molt fart de Letícia aixeca els ulls al cel, puja les celles i torna a fer el senyal del puny. Va passar a Barcelona davant de tots els convidats dels Puig. Eyre té constància que fora de càmeres Letícia s'ha relaxat, com si el distanciament entre el matrimoni fos impostat, en públic, un teatret per fer veure que Felip està ofès amb les banyes i en realitat tot és un pacte de matrimoni obert com el de Joan Carles i Sofia. No entenen que Espanya no tornarà a empassar-se un frau similar. Si no són matrimoni que es divorciïn. Res agradaria més a Espanya que una segona boda reial de Felip amb una nova reina i Letícia enamorada d'un Dodi Al Fayed, l'hereu de Harrod's. Letícia enamorada de l'amo d'El Corte Inglés, per seguir amb el paral·lelisme anglès. Qualsevol cosa millor que el ridícul de Sofia i Joan Carles que Espanya s'ha empassat durant quatre dècades.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!