Letizia i Felipe cada vegada més separats, i ja no s'amaguen, ni tan sols intenten mantenir-se units per la corona. Els seus compromisos institucionals van cada un d'una banda. Fa una setmana, el rei va viatjar al Salvador tot el cap de setmana, va tornar diumenge a última hora. Dimarts a primera hora, la reina va viatjar a Guatemala en el seu viatge de cooperació, va tornar divendres a última hora. Pràcticament no s'han vist en una setmana, i no han compartit cap pla junts. De fet, el pare de Leonor i Sofia ja fa les seves escapades sense comptar amb la seva dona, tenen gustos molt diferents i tampoc no es porten bé amb els seus respectius amics.

Això denota una pèrdua de control total per part de Letizia. Felip VI mai no se n'hauria anat tantes vegades amb els seus amics, amb els quals la reina no té la més mínima relació i no li semblen unes bones companyies per al seu marit. De fet, el rei va estar molt temps sense parlar amb els germans Fuster per culpa de la monarca. Ara és un home lliure i està gaudint d'aquesta nova vida de solter.

Felipe Letizia Oviedo
Felipe Letizia Oviedo

Això confirmaria algunes teories que afirmen que Felipe i Letizia no mantenen cap relació, i que el seu matrimoni seria una farsa. Fa mesos que es parla d'una nova companyia del rei, una dona amb la qual tindria una excel·lent relació i una gran complicitat. Es tracta d'una rica hereva de Madrid. A Letizia també se li ha adjudicat un amic especial, un empresari amb qui es veuria en secret.

Felipe i Letizia, camins separats des que Jaime del Burgo va trencar el seu silenci

En els últims mesos, Felip VI ha passat pràcticament tots els caps de setmana sense Letizia. Casa Reial ha intentat per activa i per passiva que apareguessin junts compartint algun pla, com quan anaven al cinema al principi de la relació, però a hores d'ara de la vida es neguen. Jaime del Burgo ha trencat el pacte que van firmar els tres fa anys i ara ja no tindrien per què amagar-se.

Felip VI va tornar a sortir aquest cap de setmana amb amics en tenir l'agenda lliure de compromisos institucionals. Sense Leonor ni Sofia a casa no li val la pena veure's amb Letizia, la vida amb la reina s'ha tornat massa monòtona, tal com ell mateix va confessar el dia del seu aniversari amb la recent marxa de la infanta.

Aquests moviments deixen clar que el matrimoni va a la deriva. Ja no existiria com a tal. Només es mantenen units com Juan Carlos i Sofia, pel bé de la corona, però haurien cessat la convivència. Un divorci seria un gran escàndol per a una monarquia i han de garantir el futur regnat de Leonor.

Casament Felipe Letizia TVE
Casament Felipe Letizia TVE