S'ha parlat en nombroses ocasions sobre la relació de Felip i Letícia. A finals de 2012, els mitjans de comunicació estaven preparats perquè els actuals reis anunciessin el divorci. La corona s'havia fet malbé amb les malifetes de Joan Carles i l'explosió del cas Nóos i van creure que havien provocat moltes discussions en el matrimoni. Però realment la culpa no era de la situació de la corona. Jaime del Burgo va trencar el pacte i va donar més llum a aquesta història. Segons la versió de l'advocat, la reina va ser infidel al rei amb ell durant diversos anys. Una relació que es va descobrir el 2012.

Felipe Letizia Leonor Sofia cara rara GTRES
Felip Letícia Elionor Sofia cara rara GTRES

Tanmateix, les declaracions de Maica Vasco canvien completament l'esdevenir de la història. La periodista assegura que la relació de Felip i Letícia és una farsa. No són un matrimoni unit des del minut u. Es van conèixer en un sopar que va organitzar Pedro Erquicia al seu àtic de Madrid, però no va ser una trobada casual. Ho havia preparat tot el llavors príncep. Va demanar a l'agència de Javier Hidalgo "noies guapes de la tele", segons Isidre Cunill. Va ser el fill de Joan Carles i Sofia que va proposar a la periodista de TVE un pacte molt ambiciós per a ella. Li havien parlat de l'ambició de l'asturiana i sabia que firmaria qualsevol cosa. Podia convertir-se en reina i gaudir de beneficis econòmics i privilegis reals a canvi de casar-se amb ell i donar-li descendència, a més d'atendre les seves obligacions institucionals.

Letícia va firmar la proposta de Felip, però va posar en perill les seves filles

Efectivament Letícia va acceptar la proposta de Felip sense queixar-se. Els reis no necessitaven mantenir relacions íntimes, cada un podria fer la seva vida allunyats del focus mediàtic. Calia evitar que les seves vides paral·leles sortissin a la llum i que els seus amants parlessin públicament, com ha succeït amb Jaime del Burgo, que seria una relació consensuada pels tres, per aquesta raó no hi hauria cap infidelitat.

Letizia i Felipe
Letícia i Felip

Perquè Letícia no s'aprofités de la situació, Felip la va obligar a firmar un contracte, unes clàusules matrimonials. En cas de divorci, la reina rebria una important compensació econòmica per tota la vida, no s'hauria de preocupar mai més per temes econòmics. No obstant això, hauria de continuar fent front a les seves obligacions institucionals. També rebria dues cases, una d'hivern i una altra d'estiu, totes elles amb personal de servei durant tot l'any i les 24 hores del dia. Però el més delicat és que la reina podria perdre les seves filles, el motor de la seva vida.

Casa Reial va obligar Letícia a firmar la renúncia de la custòdia d'Elionor i Sofia. Si la reina decidia divorciar-se de Felip, Elionor i Sofia, com a futura reina i infanta, respectivament, no se n'anirien amb ella. S'haurien de quedar en Zarzuela per servir a la corona.