El rei d'Espanya és a Barcelona. Felip VI li ha agafat el gustillo a això de passejar-se per la capital de la díscola Catalunya, últimament el veiem sovint. Sol o acompanyat per la seva dona Letícia, fins i tot amb les filles Elionor i Sofia. L'excusa més utilitzada és la d'assistir a fires importants, com la que ha arrencat aquest dimarts 31 de gener al recinte de Gran Via a L'Hospitalet de Llobregat: la inauguració de l'Integrated Systems Europe (ISE), la fira audiovisual més gran del món. La cita recupera la normalitat post pandèmia i vol batre rècords en la seva arribada a Barcelona després de celebrar-se a Amsterdam.

Felip, que acaba de celebrar el seu 55è aniversari, ha estat rebut per autoritats diverses. No hi eren en un primer moment ni el conseller d'Empresa i Treball Roger Torrent ni l'alcaldessa Ada Colau, que s'han sumat això sí a la passejada del Cap d'Estat pels estands de l'esdeveniment. En canvi sí que hi havia ministres com la catalana Raquel Sánchez, la delegada del govern Maria Eugènia Gay o l'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació, Núria Marín. Tots ells han pogut copsar de ben a prop un detall físic del monarca que sempre dona de sí: les seves mans. EN Blau ja va explicar en exclusiva que les tenies fetes caldo, impresentables. Una de les instantànies de la jornada convidaria a pensar en el xiuxiueig del seguici per aquest motiu. 

LES MANS MALMESES DE FELIP VI: 

Manos Felipe @casareal
Les mans ensangonades de Felip VI / @casareal
Manos Felipe saludo @casareal
Felip VI i les seves mans malmeses / @casareal

FELIP VI AVUI A BARCELONA:

Felipe Barcelona cuchicheos GTRES
Felip VI a Barcelona, provoca xiuxiueg / GTRES

Felip VI, víctima de l'onicofàgia: es menja les ungles fins destrossar-se les mans

El Borbó es destrossa les mans per una malaltia, un trastorn compulsiu, un mal costum: menjar-se les ungles. Onicofàgia és el terme més precís. Bé, més aviat les devora, fent extensiva la seva ansietat a la resta del dit. En els pitjors moments d'aquesta pràctica, molt relacionada amb l'estrès, va arribar a límits desagradables: ferides, sang, aspecte deixat i impropi. Més encara sent una personalitat de la seva rellevància pública, que viu en una recepció i besamans permanent. Besar aquesta mà no deu ser gens agradable. Sovint s'ha posat tiretes per amagar-ho, però fa temps que no veiem apòsits enganxats. Deu ser que tractava d'arreglar el desastre. Té amics especialistes en dermatologia, però no tenen la fórmula màgica per apartar-li els dits de la boca. Pel que hem vist, no l'ha superat.

Manos Felipe tiritas Europa Press
Felip amaga les seves mans fetes caldo amb tirites / Europa Press

El trastorn de Felip VI no millora: mans impresentables a Barcelona

Les mans comencen a recuperar el seu aspecte antic i poc recomanable. Envermellides, lletges. Ungles curtes no, reduïdes a la mínima expressió. Portar-les d'aquesta manera deixa una impressió pobríssima. Especialment si t'has de presentar a una entrevista de feina: perds molts punts, transmet inseguretat, nervis, ansietats i pors. Sortosament per a Felip, mai no ha tingut ni, de moment, tindrà aquest problema: és rei per la gràcia de Franco i la transmissió genètica del seu pare fugit, Joan Carles. Si quan encaixa la mà amb algú i fan pena, li importa un rave. Una altra cosa és el que projecti a la resta del món.

Felipe VI manos Barcelona ok GTRES
Els dits de Felip VI a Barcelona / GTRES
manos dedos Felipe VI GTRES
Els dits de Felip VI segueixen patint / GTRES
Felipe en Barcelona Europa Press
Felip VI a Barcelona / Europa Press

Felip enxampat amb las manos en la masa? Bé, amb les mans fetes un nyap, segur que sí.