Segona i última jornada de visita oficial de la princesa Elionor i la seva germana Sofia a Catalunya. Hores després de passar per Figueres i "estrenar" el seu títol de princesa de Girona, l'hereva s'ha plantat a Barcelona, on aquest vespre presidirà el lliurament dels premis de la fundació que porta el seu nom a Cornellà. La capital de Catalunya ha estat també l'escenari del reagrupament familiar dels Borbón Ortiz, tot i que l'agenda de Felip i Letícia és diferent a la de les nenes. Tots ells han coincidit al Palauet Albéniz, a Montjuïc. Un indret que, oficialment, és la residència oficial de la Corona quan visiten Barcelona, però el seu ús és merament simbòlic. El fan servir per recepcions i actes diversos, mai no dormen allà. La titularitat de l'edifici és municipal, però el consistori barceloní el cedeix sense problemes. No com a Girona, curiosament, on els Borbons no són benvinguts.

L'Albéniz ha acollit un programa doble: mentre els monarques es reunien amb el consell assessor de la fundació a l'interior del palau, les adolescents es quedaven als jardins on s'impartia un taller a càrrec d'Hadi Partovi, un empresari i inversor de Silicon Valley que va fundar CODE, una ONG que vol aconseguir que totes les escoles ensenyin alfabetització digital. Una fita que als EUA va pel bon camí, però que a Europa encara no s'ha implementat. Elionor ha tornat a lluir un disseny de la firma catalana Mango de la nova temporada, a banda de les misterioses ferides​ en una mà que ningú de Zarzuela vol aclarir. Sofia, per la seva banda, s'ha tret les trenetes dels cabells i ha canviat de vestit: ja no llueix com en una desfilada militar espanyolista, sinó que ha optat per un altre model d'estètica retro. Com la institució que representen, molt bé.

Leonor y Sofia taller en Barcelona GTRES
Elionor i Sofia en un taller al Palauet Albéniz de Barcelona / Foto: GTRES
mano Leonor lesionada GTRES

Elionor segueix amb la mà lesionada / Foto: GTRES

Elionor amb gest absent durant un taller al Palauet Albéniz. Pensava en el seu nòvio?

La gran curiositat de la jornada matinal ha estat la fotografia de la princesa durant l'esmentat taller, que seguia amb atenció. O això sembla. S'ha de dir que algunes de les instantànies recollides per les agències la retrataven amb un gest entre absent i avorrit. Potser estava pensant en una altra cosa. Perdó. En una altra persona. Aquella que la fa il·lusionar-se, el seu primer amor. El noi brasiler que va conèixer a l'internat UWC Atlantic College de Gal·les, i al que va convidar a l'aniversari de la seva àvia Paloma Rocasolano durant la pausa de vacances de Setmana Santa. Els records s'han plantat sobtadament a la ment d'Elionor, potser condicionada per la presència d'un noi molt guapot que estava assegut al seu costat durant la lliçó magistral. Segur que li recordava al seu nòvio... o el millorava. Ves a saber.

Leonor y Sofia en Barcelona taller GTRES
Elionor, Sofia i un xicot molt guapo i misteriós a Barcelona / Foto: GTRES
Leonor en Barcelona con chico que parece su novio GTRES

El noi que s'assembla a la il·lusió amorosa de la princesa Elionor / GTRES

El brasiler que fa tilín a la princesa Elionor segueix sent un misteri

Ves a saber, sí. Perquè d'aquest jove que li fa tilín només tenim unes quantes descripcions, cap imatge on li podem treure la fitxa com cal. Un jove de cabells arrissats negres, barba i una dessuadora, "alto, guapo, delgado y extranjero", que estudia un curs per sobre d'Elionor. Fins aquí. El detall de la forma del pentinat és l'única cosa que grinyola: la resta podria ser perfectament una rèplica. I és clar, com que no sabem si el brasiler (i nord-americà) que li roba la son és guapo, lleig o del montón, doncs aquí ens deixem portar per la imaginació. Com l'Elionor, vaja. 

Leonor Barcelona GTRES
Elionor, absent, pensativa, recordant alguna persona especial que enyora / Foto: GTRES

Diuen que la princesa es reunirà aquest estiu amb el seu amoret. Potser ja s'ha produït la trobada i nosaltres, pensant en d'altres coses. Amb els Borbons s'ha d'anar molt al tanto...