Felip VI té 54 anys, a punt de fer-ne 55 demà dia 30 de gener. Letícia, 50. Els reis d'Espanya ja són "cincuentones", han entrat en una nova etapa vital. Una situació que els amoïna, la de l'envelliment. La consort lluita contra els seus efectes amb tota l'artilleria: entrenament, dieta sana i ajuts externs en forma de retocs. No li va gens malament, el seu aspecte és el d'algú més jove que el que assegura el DNI. En quant al monarca, si pren alguna mesura en aquest sentit és més difús: si més no, els efectes dels possibles tractaments passen més desapercebuts. El pes de la Corona té conseqüències més que notables en el seu rostre. I no ho diem només nosaltres, també el gens sospitós d'animadversió borbònica diari 'El Mundo': "Prematuramente envejecido. Su mirada ha perdido brillo, los surcos de su frente se han acentuado, la barba es totalmente blanca". Així el felicitaven l'any passat pel seu aniversari. 

Intentar corregir aquest aspecte castigat sembla una prioritat a Zarzuela. Hem vist alguns petits ajustos, com arreglar-se la dentadura. La tenia deixada, groguenca, necessitada d'una ITV. També ha millorat l'aparença de les mans i dits: o ha deixat de mossegar-se les ungles fins a ferir-se i sagnar, o ho fa amb menys virulència. Ara no ha de portar tiretes que tapen les destrosses provocades per una onicofàgia salvatge. Són passos subtils, però que indiquen un camí, un objectiu, una meta. Tenir una millor imatge exterior, rejovenir-se. Encara no ha sucumbit al bòtox, veurem si continua igual. En tot cas, té bon assessorament. Un dels millors del país. De fet, el metge al que consulten habitualment és també un membre més de la seva colla. Un amic que pot fer màgia. 

Felipe dientes amarillos Sergi Alcàzar
Felip VI amb la dentadura deixada / Foto: Sergi Alcàzar
Manos Felipe saludo @casareal
Les mans castigades de Felip VI / @casareal
Manos Felipe @casareal
Les mans ensangonades i ferides de Felip VI, es menja les ungles / @casareal
Manos Felipe tiritas Europa Press
Felip VI ocultant les seves mans destrossades / Europa Press

Felip i Letícia surten a sopar "d'incògnit" per Madrid, acompanyats per un matrimoni: sabem qui són

Aquest amic és, precisament, la persona amb la que els reis acaben de sortir a sopar a un restaurant de Madrid, el "Ferreteria", prop d'Atocha. La parella reial sorprenia els clients de l'establiment en presentar-se a hores intempestives, les 23:30h. Molts restaurants tanquen la seva cuina quan s'acosten les 12 de la nit, menys si ets un Borbó, clar. Aleshores tothom s'afanya i fa hores extres per quedar bé amb la Corona. L'àpat, del que ens informa Vanitatis, no el van fer sols. Els acompanyaven a taula, com dèiem, un altre matrimoni d'amics. Un d'ells, una eminència de l'antiaging: Pedro Jaén. La resta del seguici, escortes. Que són campechanos, però no tant.

Pedro Jaén doctor Vithas
Pedro Jaén, una eminència de l'antienvelliment i amic de Felip i Letícia / Vithas Internacional

Pedro Jaén, una eminència de l'antiaging i expert de capçalera de la reina Letícia

Jaén és un dels millors professionals del sector de la cura de la pell. Té una clínica famosa al barri pijo de Madrid, el de Salamanca. També és el cap del servei de Dermatologia de l'Hospital Ramón y Cajal, professor de la Universitat d'Alcalà, president de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia, autor de centenars de publicacions científiques, també de llibres sobre la matèria. Diuen que és un dels 100 millors metges d'Espanya. L'epidermis respira tranquil·la quan té en Pedro al seu voltant. Letícia també: asseguren que és el seu expert de capçalera, que l'ha tractada a palau. Un extrem no confirmat, però que és perfectament plausible. De què van parlar? Ah, misteri. Com un misteri és saber com s'atura el temps i s'evita la degradació del cos humà. Jaén té algunes de les respostes, segur que les comparteix amb els seus poderosos amics. 

Letícia i Felip a Menorca GTRES
Letícia i Felip / GTRES

Tots atents als pròxims mesos i aparicions públiques de la parella. Sobretot les del Borbó, amb qui hi ha més feina. Letícia, si continua la seva guerra contra el rellotge, es marcarà un Benjamin Button.