Un cap de setmana més, i ja en són uns quants, Felip VI i Letícia han separat els seus camins. Si en altres ocasions la distància venia per qüestions d'agenda privada, amb escapades a la neu de Baqueira o a dinar d'amigotes a Medinaceli, ara el motiu era oficial. De feina. Havia d'assistir, una vegada més, al sopar de gala del Mobile World Congress a Barcelona. Un acte de benvinguda oficial amb representació institucional del màxim nivell. Per part de Catalunya, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, qui es va saltar novament la recepció amb el monarca. Per la banda espanyola, acompanyant el rei, el president Pedro Sánchez o el ministre d'Indústria Jordi Hereu. Primeres espases en un aparador internacional de primer ordre. El rei d'Espanya semblava tranquil i relaxat, cosa infreqüent últimament.

La distància física amb la seva dona actua com a bàlsam del seu caràcter, cada dia més avinagrat. No la té a prop i això allunya el fantasma Jaime del Burgo, qui segurament estarà molt pendent de les novetats tecnològiques que es presentaran aquests dies a la Fira. El monarca ha estat molt rialler. O els acudits eren boníssims, o el nivell de relaxació assolit durant l'escapada a Catalunya va destensar tots els seus músculs. També el cervell i el decòrum. Alguna cosa li passa amb Barcelona: fa un temps van ser les mans destrossades i plenes de ferides, ara repeteix amb un altre detall deixat i poc higiènic.

Felip aplaudeix EFE
Felip aplaudeix al sopar del MWC / EFE

No volem pecar d'escatològics ni d'aficionats a les porqueries, però no podem deixar de comentar el que es veu en les seves dents. Fa temps que Felip sembla tenir mala relació amb la salut bucal. Peces groguenques, poc alineades, pobrament raspallades i impròpies d'algú que es dedica, no ho oblidin, a la seva imatge i a les relacions públiques. Des de 2019 anem advertint el deteriorament dental del rei, i aquest 2024 la realitat no ha canviat pas. Amb un afegit encara més fastigoset: una zona negra incrustada en un incisiu. Brutícia. Un pa'luego, col·loquialment. Una cosa és relaxar-te en un sopar, una altra actuar com si estiguessis al Mesón Castellano de la carretera de Burgos. Només li mancava l'escuradents. 

Felipe inauguracion MWC Barcelona EFE
Felip amb les dents brutes / EFE
fELIPE DIENTES BCN EFE
Felip amb les dents brutes / EFE

Les dents són un maldecap a Zarzuela, deu ser que el monarca té por al dentista o li fa mandra anar a la consulta. També, pel que sembla, mantenir-los en perfecte estat de revista. Elionor i Sofia han estat agraciades amb aquesta herència paterna, i han hagut de prendre mesures dràstiques i correctores durant anys. Bracketts, problemes de desenvolupament i creixement, atencions constants... Tot el que ell no se'n fa, vaja. El somriure del monarca és com el seu estat anímic actual: un desastre.

Rei Felip VI riure automobile Barcelona - Sergi Alcàzar
Felip VI amb les dents groguenques a Barcelona, any 2019 / Foto: Sergi Alcàzar
Leonor sin dientes en Instagram
Elionor / Instagram
boca infanta sofia febrer 2020 falten dents
La infanta Sofia i les seves dents / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!