El cas Jaime del Burgo ha entrat en una fase diferent. L'examant de Letícia Ortiz durant dues etapes, segons el seu testimoni, fa temps que promet publicar un llibre en el qual buidarà el pap definitivament sobre la seva relació amb l'asturiana. Després de la primera tongada d'informacions a través de Jaime Peñafiel (caigut en acte de servei per la causa), i de l'esclat definitiu amb les publicacions incendiàries i documentals del navarrès, ara vivim una mena de letargia preeditorial. Només la trenca, de tant en tant, publicacions críptiques, jocs del gat i la rata o altres passatemps en els quals en Jaime sembla voler jugar sol: la pilota és seva i les regles, també. S'ha acabat el pati i, per tant, anem al que és qualsevol cosa menys un divertiment. 

Com per exemple, difondre i fer d'altaveu qualificat d'un vídeo destraler contra Letícia Ortiz. Una entrevista de 90 minuts plena de desqualificacions a la consort, a través de Pilar Balsega, presentada com a una "experta en la historia del traje". Caram, i tant que en sap de 'trajes'. Amb Letícia s'ha passat el joc. Un canal de Youtube la té com a convidada per analitzar la reina a través dels seus estilismes i detalls estètics, molts d'ells que admeten crítica i debat, però aquí estem davant d'un altre nivell. Balsega, coneguda per propagar boles amb l'ultra Alvise, dir que la dona de Pedro Sánchez és transsexual, negar la pandèmia, etcètera, es passa qualsevol videojoc. 

Pilar Balsega Youtube
Pilar Balsega / Youtube

El vídeo, compartit per la Pilar sota el títol "la motivación de Del Burgo es política", ha cridat l'atenció de l'examant. I li ha agradat tant que penja en el seu mur des de fa dies. "Letizia conspira contra España", anuncia el document. A partir d'allà, Balsega, emocionada i a per totes, comença a disparar. Ni s'ha presentat que ja ha saltat a la jugular: "Esta chica es un tragedia griega. Quiere controlar la historia, quiere pactar con Sánchez. Es poquita cosa y no acepta ser poquita cosa". Tot arran d'una estranya discussió sobre la seva estatura, que no queda clara del tot. Tanmateix, la sentència és clara: baixeta i frustrada, així li va la vida. 

"La mujer más poderosa de España" és una persona "venenosísima". Un cas extrem de "no aceptación por venir de un origen sencillo". També li diu malalta, però no en pla pobreta, sinó amb tota la mala lluna. "Anorexia, tiene problemas con la madre, y vigorexia". La llista no acaba aquí: "Tiene problemas con la alimentación, con el control, con la sexualidad, con el amor y el cariño. Es incapaz de amar, no ama a nadie. Ni a sus hijas, solo las controla. Pierde el pelo, está muy delgada, su cara está mucho peor. Que se retire de una vez, por el bien de España. Que nos deje en paz con su enfermedad". La cosa no acaba mai: confessem que no hem pogut aguantar-ho sencer, és hardcore. Però rescatem les paraules que hauran fet tilín Jaime del Burgo, al marge de coincidències ideològiques: "Esto que le está pasando le va a venir bien. Está muy mal". Quin document. Fa por. 

Jaime del  Burgo Letizia Ortiz Roma GTRES
Jaime del Burgo i Letícia a Roma / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!