Felip VI no té motius per riure. La Corona viu amagada dels espanyols. El CIS fa anys que suspèn la monarquia i des que el 2015 els ciutadans van 'catejar' el rei (4,34 sobre 10) els governs ja no pregunten. La reina Letícia té un problema evident d'imatge i el rei emèrit coqueteja no només amb senyores sinó també amb el Codi penal. El cunyat de Felip és a la presó i la germana petita viu exiliada a Suïssa. Alguns nebots van pel camí del pedregar. Serà pel panorama familiar que el rei no riu en públic, només somriu. En l'últim acte a Catalunya, Saló de l'Automòbil, el fotògraf acreditat d'El Nacional va aconseguir casualment una foto inèdita: Felip VI rient i ensenyant una dentadura deficient, groga i mal alineada:

Rei Felip VI riure automobile Barcelona - Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

És una foto única, inèdita i exclusiva. El rei té cura de no riure obertament i es limita a somriures educats. La foto està presa a uns 2,5 metres del cap de l'Estat, la distància més propera que permet el seu abundant  equip de seguretat. Amb un teleobjectiu de 70-200 milímetres. Revisant les imatges d'aquell dia, En Blau ha trobat aquesta perla. Lluny del somriure protocolari i mirada perduda típics de les visites reials. La imatge vista des de l'altra banda podria ser una cosa semblant a aquesta:

Torra Rei Felip VI Automobile 2019 Sergi Alcàzar04

Sergi Alcàzar

El monarca saludant empresaris del sector i donant la mà a Luca de Meo, president de Seat. Felip VI dins la seva salsa, l'Ibex 35, i deixant-se anar a Catalunya. Feliç fins el punt d'ensenyar una incomprensiblement mal cuidada dentadura. No consta que el rei sigui fumador com el seu pare, aficionat als puros. Sembla estrany que qualsevol presentador de TV tingui unes dents més cuidades que l'home que té una única funció: representar i ser imatge d'Espanya. Serà que vol assemblar-se als seus súbdits, que tenen por o mandra d'anar al dentista. No serà perquè l'odontòleg sigui car. Paga Espanya.