Una branca dels Borbons acaba de cantar bingo: els descendents de la infanta Pilar, germana de Joan Carles, traspassada el gener de 2020. Els Gómez-Acebo acaben de col·locar l'última gran possessió heretada de la seva mare, una mansió a l'exclusiva zona de Puerta de Hierro, a Madrid. Al costat d'Isabel Preysler i famosos de l'estil, una de les zones de moda entre els VIPS madrilenys, rics i poderosos, dels anys 70. Una casa enorme que va viure moments de gran activitat amb l'ampliació de la família. De tal manera actualment està tancada i abandonada. Des que morís la Pilar, ningú havia tornat a posar-la en ordre. Només volien una cosa: vendre-la. 

El patrimoni que el matrimoni va deixar en herència era, en gran manera, immobiliari. La Simoneta, Juan, Fernando, Beltrán i Bruno, els fills, la van posar a la venda poc després del decés de la tieta del rei Felip. La casa de Puerta de Hierro, un pis gegantí a la Milla d'Or de Madrid, dues propietats a Calvià i un pis més petit al costat de la Puerta del Sol. Tot s'havia anat venent menys la joia de la corona: una parcel·la de 2.400 m², habitatge de 3 altures de 600 m², un enorme jardí, i, com llegim a Vanitatis, el record d'una època d'esplendor passat: una garita de seguretat. Actualment, la casa cau a trossos, les plantes han crescut descontrolades i la decrepitud sobrevola l'ambient. Han trigat a vendre-la per l'enorme suma que en demanaven. Finalment tenim comprador. O àngel, no sabem com dir-li. Els ha salvat la vida.

infanta pilar borbo gtres
La infanta Pilar de Borbó / GTRES

El comprador és del cercle íntim del rei d'Espanya, que ha actuat com a intermediari d'una transacció importantíssima: gairebé 3 milions d'euros. És el preu final que desembutxacarà Ricardo Fuster, Ricky, germà d'Álvaro, un dels millors amics del monarca. Va començar intentant donar un cop de mà als Gómez-Acebo Borbó, i com que no trobava comprador, se l'ha quedat ell. Els diners no eren un problema, tot i que lògicament s'hauran estalviat unes comissions: els Fuster són descendents d'una família multimilionària catalana, creadors d'imperis des dels anys 20 del segle XX. En Felip va assistir al casament del comprador a Mèxic amb Mónica Sánchez Navarro, el consideren com de la família. En Ricardo i Álvaro compartien amb el rei els seus dies al Col·legi Santa María de los Rosales, el mateix en el qual han estudiat Elionor i Sofia. Tot queda a casa.

Álvaro Fuster GTRES
Álvaro Fuster / GTRES

La injecció econòmica és important, tot i que toqui a repartir entre 5 i hagin de descomptar els impostos de compravenda i plusvàlues corresponents, que en aquest cas seran elevats tenint en compte que l'habitatge té més de 5 dècades i en una zona privilegiada de la capital d'Espanya. Però uns centenars de milers d'euros mai no amarguen a ningú, especialment si estàs acostumat a viure a tot drap. I els Fuster, des de fa un segle, són del morro fi. A Felip li hauran de fer un regalet per compensar-lo. Un d'ús i gaudí personal i intransferible. Sense la dona, volem dir. 

felip leticia simoneta gomez acebo funeral pilar borbo efe
Felip i Letícia al funeral de Pilar de Borbó, amb Simoneta Gómez-Acebo / EFE

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!