El patrimoni immobiliari de Pilar de Borbó, a la venda. Després de mesos de reticències, els cinc fills de la infanta s’han posat finalment d’acord per desempallegar-se de la casa familiar, la gran mansió on la difunta tieta de Felip VI va viure prop de 50 anys i en la qual ja en fa gairebé 3 que es va instal·lar el germà petit, Fernando Gómez-Acebo, que haurà de marxar quan trobin nous inquilins. Però aquesta no és l’única propietat que Simoneta, Beltrán, Bruno, Juan i el benjamí Fernando es treuen de sobre. La casa d’estiueig que la mare tenia a Mallorca també busca compradors. Dos edificis exclusius que el portal Vanitatis defineix planta per planta.

fills infanta pilar funeral GTRES

GTRES

La residència habitual de la infanta Pilar a Madrid es troba a la urbanització Puerta de Hierro, en una de les zones més cares de la capital espanyola. Una mansió de 1.000m² dividits entre dos pisos, en un terreny que en fa 2.400. Seguint aquella llegenda urbana que assegura que els Borbons són tan “campechanos”, el mateix mitjà assegura que és una casa “sin grandes lujos”. Si no és un luxe, falten paraules per definir la piscina i la pista de pàdel que hi ha al jardí i els 4 milions d’euros de valor aproximat que se li calculen.

cotxe funebre pilar borbo gtres

El cotxe fúnebre amb les despulles de la infanta Pilar surt de la seva casa de Madrid | GTRES

La segona residència de Pilar de Borbó a les Balears no és tan gran com la casa de Madrid, tot i que tampoc no té res a envejar. Construïda a la caríssima urbanització Sol de Mallorca, al municipi de Calvià, va rebre la infanta i la resta de la família reial espanyola durant un munt d’estius i va ser el refugi de Cristina i Iñaki Urdangarin durant el periple judicial del cas Nóos. En total, 200m² edificats en una parcel·la de 1.000m² repartits també entre dues plantes. Al pis de baix hi ha el rebedor, un menjador, dos dormitoris, lavabo i cuina, així com un pati interior i un porxo amb barbacoa. Al pis de dalt hi ha dues habitacions més, un bany i una terrassa. Això, sumat a la piscina i unes increïbles vistes al mar situen el preu aproximat de l’immoble al voltant dels 3 milions d’euros.

pilar borbo hospital GTRES

GTRES

Tot plegat suma 7 milions d’euros al mercat, a repartir entre els cinc germans Gómez-Acebo un cop aconsegueixin vendre-les i després de pagar els impostos pertinents. Cal recordar a més que amb el testament, Beltrán i Simoneta ara són els administradors de Jacobo SL, l’empresa que gestiona el patrimoni familiar i que compta amb un xalet de 300m² i uns altres 2 milions i mig d’euros al barri de Salamanca de Madrid. Amb això ja serien quasi 10 milions. A més a més, els cinc fills de la infanta són socis de la sicav de la mare, la societat que feia servir per a les seves inversions financeres. Sense haver esmentat les incomptables joies familiars i una fortuna milionària al banc, heredada del seu pare, Joan de Borbó.