La litúrgia del premi Cervantes és particular: l'endemà de lliurar el guardó literari més solemne de l'Estat espanyol al Paranimf de la Universitat d'Alcalá de Henares, se celebra un dinar de germanor i homenatge al Palau Reial de Madrid. Ha estat la fi de festa oficial per a Luis Mateo Díez, guanyador d'aquesta edició. Les imatges de l'interior del menjador, amb totes les personalitats ocupant les seves posicions, confirmen el que fa unes hores percebia EN Blau: que entre la reina Letícia i una política VIP molt polèmica no hi ha bona sintonia. Que no la suporta gaire, i que si és menester, la ignora. Parlem d'Isabel Díaz Ayuso, la presidenta de la Comunitat de Madrid. 

La figura de la del PP s'ha transformat en només 24 hores: si a la gala de lliurament, vestida en to blau uniforme, tenia aspecte de cordero degollado al costat de la reina, durant l'àpat oficial s'ha llançat al vermell ben viu i a una actitud molt més directa, exagerada i vulgar al costat de Felip VI. Era el seu company a taula, i se sentia com si li hagués tocat la loteria. Quina gestualitat, quines ganyotes, quin fervor. Tot divertidíssim, interessantíssim. Brillant, altesa. Amb uns pompons de cheerleader rematava el quadre. El Borbó semblava afalagat. Una mica al·lucinant amb l'efusivitat, però encantat amb la seva amiga íntima, de col·legues. 

AYUSO DIMARTS:

Ayuso EFE
Ayuso / EFE

AYUSO DIMECRES:

Felipe Ayuso EFE
Felip i Ayuso / EFE

A uns metres de distància de la parella, ni les converses, ni l'ambient, ni les cares eren tan animades. Fins i tot semblaria que la temperatura era un parell o tres de graus inferior. Letícia, entre el premiat Luis Mateo Díez, i el president de la Reial Acadèmia Espanyola, Santiago Muñoz Machado, també xerrava de manera cordial i més o menys animada, però res a veure. De fet, l'asturiana no deixava de vigilar el que passava al sector del seu marit, amb el xou d'Ayuso a ple rendiment. Estava incòmoda. Hi ha mirades que maten. El realitzador audiovisual de Casa Reial es mereix un Goya, quina rapidesa de reflexos, sensibilitat i capacitat per captar les trames en directe. Una obra d'art.

L'òpera bufa del Cervantes entre Letícia i Ayuso és un divertiment de primera categoria. També una gerra d'aigua freda per als fanàtics de la presidenta, alhora que col·loca la reina en una zona d'arenes movedisses. Però ja que estem ficats en el paper, llancem una hipòtesi: que Ayuso tingui un pla B que s'està revelant ara. Deixa el nòvio de les comissions rarunes, sedueix Felip VI, divorci de Letícia i la Isabelita, de community manager del gos d'Esperanza Aguirre a reina d'Espanya. Maquiavel no és ningú al costat de Miguel Ángel Rodríguez, el gran titellaire. Letícia ensuma la torrada, i per això no la pot ni veure. La trama és llaminera...i el somni humit de Jaime del Burgo. 

Leti X
Letícia vigila Ayuso / X

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!