De morts a l'armari professional dels polítics del país, millor no obrir les portes perquè qui més qui menys tindrà en el seu CV algunes feines de dubtós profit. Quan un es busca la vida, fa el que sigui. Però si aquest algú arriba a la cadira de presidenta de tota una Comunitat com és la de Madrid, paga la pena repassar el camí que ha fet. Perquè potser revisant el seu passat s'entén que en el present digui les bajanades que arriba a dir. Els greatest hits d'Isabel Díaz Ayuso com a candidata del PP són difícils de superar.

Isabel Diaz Ayuso somriu @isabeldiazayuso

@isabeldiazayuso

Les barbaritats que deixa anar per la boca qui ara decidirà sobre els madrilenys generen mofa i temor a parts iguals. Però ara s'entén tot. Probablement Díaz Ayuso no parli en boca seva, sinó de Pecas. Qui és Pecas? El gos d'una predecessora seva en el càrrec, Esperanza Aguirre. Bé, era. Perquè ja cria malves. Durant el programa Más vale tarde de La Sexta, Mamen Mendizábal va connectar amb Aguirre per analitzar la situació política del PP... I li va acabar preguntant pel seu gos. I el rumor que circulava els darrers dies es va fer realitat: Isabel Díaz Ayuso era qui gestionava el compte de Twitter del gos d'Esperanza, Pecas: "se inventó en una campaña electoral que Pecas dijera algo. Una cosa extraordinariamente positiva".

pecas

@SoyPecas

Poden processar la informació durant uns segons... Efectivament, Díaz Ayuso era la CM d'un gos que anava amb un collaret amb la bandera rojigualda i que s'autodefinia al seu perfil així: "Me llamo Pecas y vivo en Malasaña con una rubia castiza. Incontrolable. Liberal. Seductor". Vivo con una rubia castiza... 

gos esperanza pecas

Els tuits i comentaris que va 'inventar-se' Díaz Ayuso fent veure que el gos parlava i expressava el seu peperisme són de traca, posant-hi algun "guau!", algun "grrrr" i dibuixets de petjades de gos mentre elogiava sense pudor Esperanza Aguirre:

Després de la victòria de la candidata pepera, la presentadora li pregunta si el gos s'ha quedat sense veu bordant d'eufòria. La resposta de l'ex ministra d'Educació i Cultura a aquesta surrealista situació va ser digna de Berlanga: "A Pecas le atropellaron. Fue tremendo"... "Lo siento muchísimo", lamenta Mendizábal... Díaz Ayuso portant el compte de Twitter d'un gos. Del gos d'Esperanza Aguirre. Que es diu Pecas. I al que han atropellat. I ara Díaz Ayuso presidint la Comunitat de Madrid. Impossible superar això...