El despatx del rei Felip ha estat mirat i remirat del dret i del revés. Tots els analistes han valorat com n'és de lleig, antic, obsolet, carrincló i de vell. Però un detall havia passat desapercebut. A una pantalla al fons hi surt sempre una pintura de Goya. No és l'original sinó un fons de pantalla de l'ordinador. És El quitasol que penja a El Prado i que Felip manté de fons de pantalla:

felip 1 CR

felip 2

felip 3

felip 4

Casa Reial

Un detall de cap de l'Estat és no exigir al Museu madrileny que li prestin la pintura durant aquest confinament que ningú no la pot visitar. Es conforma en tenir-la de fons de pantalla. Ja gasten milions en xuxeries com càterings, fotos o sistemes d'encriptat de mòbil. El Prado no permet reproduir gratis la pintura però sempre queda imitar-la, com a casa de Roger de Gràcia i Agnès Busquets:

Letícia podria repetir el challenge, el repte d'imitar la pintura favorita del seu marit. Ella sense fer res i Felip aguantant-li el para-sol. Ja és això.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat