Dia 6 de maig, equador entre la primavera i l'estiu. Molt probablement han tret els edredons dels seus llits. Fa calor, a vegades xafogor. A Madrid aquest dimecres arriben als 27 graus. Zarzuela pinta cada dia un quadre famenc amb la feinada que se li gira a Felip escudat per la imprescindible Letícia. En Blau atent a la decoració carregada, vintage i de notaria de vell on treballa Felip. La foto d'avui té un racó demencial:

llenya reial CR

llenya 

Casa Reial

Una pila de llenya perfectament amuntegada vora la llar de foc. Si funcionen les xemeneies per escalfar la casa serà per compensar la gèlida Letícia. I si és decorativa és com mantenir al maig les boles de Nadal i el pessebre. Ja no toca. Les fotos mostren la decoració de boles del món, banderes d'Espanya i caravel·les en miniatura. La casa dels horrors. El cau d'un aristòcrata vingut a menys. Pitita Ridruejo ressuscitada.

EXU2EUvUMAE4yb0

EXU2EUwVcAEkebr

EXU2EVjVAAIHQeN

Casa reial

Àcars, un niu de pols, tot fa efecte de brutejar. La llenya al maig fa deixat. Tot és tan tocat i posat com en un museu. Fins i tots els reis semblen de cera. Els ratolins són de debò i no d'ordinador. Felip i Letícia silents, hieràtics, i l'entorn congelat des de Nadal. Una metàfora de la Casa Reial. Per això no crema la llenya, perquè els reis de cera es fondrien.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat