La infanta Cristina mai no ha estat una tapada de la Família Reial, sinó que sempre ha estat un dels rostres més visibles. Germana del Rei Felip VI i d'Elena de Borbó, l'encara dona d'Iñaki Urdangarin i mare d'Irene, Pablo, Miguel i Juan Valentín sempre ha donat la cara i no s'ha amagat de res. Múltiples són les notícies que han corregut sobre ella, però n'hi ha una que sempre la marcarà. Es tracta de quan la van imputar i la van jutjar en el cas Nóos. El seu marit Iñaki va acabar a la presó de Brieva, però ella es va salvar de l'ingrés a la presó. Així i tot, va haver de declarar davant del jutjat. Una experiència gens agradable i de la qual avui en recuperem uns quants detalls que havien quedat guardats al calaix dels records.

infanta Cristina GTRES
infanta Cristina GTRES

Bé, ens remuntem ara a inicis de 2016, fa més de set anys, quan es desenvolupava el judici als principals implicats de la trama del cas Nóos. Cristina es va presentar a la cita amb la justícia amb uns pantalons grisos, una blazer negra i una bossa oversize, molt semblant als que utilitza la seva filla Irene en els seus viatges amb avió. Total, que així vestida es presentava als jutjats de Palma de Mallorca, on es decidia el seu futur processal, així com el del seu marit i els altres implicats en la trama corrupta. La relació amb Iñaki llavors estava en un dels seus millors moments: tal és així que la mateixa Infanta va lluir l'anell de bodes que li va regalar Urdanga el dia en què es van casar. Vegem ara què va passar dins de l'edifici, on diversos testimonis expliquen què va fer Cristina en la llarga estona que va estar dins dels jutjats de Palma.

Cristina i Iñaki Urdangarin EFE
Cristina i Iñaki Urdangarin EFE

Pel que semblava, la infanta havia dormit poc, segurament nerviosa per a aquesta cita, amb el que se li notaven bosses als ulls, que eren suplertes amb una mica de maquillatge per tenir millor aspecte. Un aspecte que aniria millorant al llarg del judici, ja menys entumida. Així i tot, el rostre es mantenia seriós i impassible, almenys fins al moment del descans, que per a Cristina de Borbó era un alleujament tremend. Sortint de la sala, relaten els allà presents que la filla de Joan Carles I i Sofia acudia al servei acompanyada d'un Policia Nacional i d'un segurata particular, els quals la custodiaven per a protegir-la de la premsa, molt atenta a aquesta efemèride que acabaria marcant el futur del clan Urdangarin.

Cara Infanta Cristina GTRES
Cara Infanta Cristina GTRES

A la tornada de l'aturada, i després d'una estona més de declaracions, arribava la pausa. El jutge donava un temps de 90 minuts perquè els divuit acusats poguessin sortir a prendre alguna cosa -qui sap si una paella, una pasta a la carbonara o un entrepà d'anxoves-, però Iñaki i Cristina decidien quedar-se dins del recinte judicial. Ambdós anirien a una màquina expenedora i comprarien entrepans i begudes, evitant així la premsa. Entrepans d'amagat dels reporters que esperaven la imatge més anhelada: la de Cristina i Iñaki sortint dels jutjats famolencs. Es van quedar sense.

Màquina entrepans Milanuncios
Màquina entrepans Milanuncios