Fa poc més d'una setmana que els reis emèrits complien 61 anys com a marit i muller. Sofia i Joan Carles de Borbó i Borbó es van conjurar com a parella davant de Déu en un ja llunyaníssim 14 de maig de l'any 1962, gairebé quaranta anys abans que existís l'euro. Una relació que es va celebrar tirant la casa per la finestra: amb uns casaments majestuosos i colossals amb centenars de convidats, tant de l'aristocràcia i la reialesa espanyola com de l'hel·lena. Grècia i Espanya unien els seus destins per a formar una nova saga de la dinastia Borbó. Pocs anys després començarien a arribar els fills: primera Elena, després Cristina i, finalment, l'actual rei, Felip.

Casament Juan Carlos Sofía Agencias
Casament Joan Carles Sofia Agències

Tanmateix, aquesta relació es deterioraria amb el pas del temps. El rei i les múltiples amants que li han anat sortint al llarg dels últims anys han acabat torpedinant el que el 1962 semblava un matrimoni idíl·lic. Sofia sempre ha demostrat una elegància única, mentre que JuanCar només ha demostrat ser una fresc. Ser una fresc i caçar elefants, a més de suposadament haver jugat amb els diners de milions d'espanyols, han acabat distanciant la parella formada per 'El Campechano' i Sofia. Mentre ella és una habitual de La Zarzuela, on conviu amb la seva germana la princesa Irene, Joan Carles I viu a tot luxe, però molt lluny d'Espanya. Ni més ni menys que a Abu Dhabi.

Juan Carlos i sofía 2023 GTRES
Joan Carles i sofia 2023 GTRES

Els Emirats Àrabs Units van ser la destinació triada per a l'exmonarca per a refugiar-se i exiliar-se d'Espanya. Des que el 2020 es mudés allà, Joan Carles s'ha deixat veure en comptades ocasions fora de territori àrab. Una visita a París, una altra a Londres i una altra a Atenes... i para de comptar. Però amb Sofia només ha coincidit en dues d'aquestes tres ocasions. Joan Carles i Sofia només s'han vist en funerals: el de la reina Elisabet II a Londres el mes d'octubre passat i al de la catedral d'Atenes, a Grècia, a causa de la mort de Constantí de Grècia, el germà de Sofia. Les dues van ser en territori europeu, en 'Territori Sofia', i ara, per primera vegada, aquesta coincidència es durà a terme en 'Territori Joan Carles'.

Sofía Juan Carlos Papa Roma GTRES
Sofia Joan Carles Papa Roma GTRES

No, no serà a Abu Dhabi, sinó als palaus de Zahran i Al Husseyniya. I no serà per un funeral, sinó per a celebrar un gran casament: el de Hussein de Jordània, el fill d'Abdalà II i Rània, i la seva promesa, Rajwa al-Saif, el qual se celebrarà el proper dia 1 de juny.

Prínceps Jordània GTRES
Prínceps Jordània GTRES

D'aquesta manera, Joan Carles I i la seva dona tornaran a trobar-se cinc mesos després de l'última vegada que van coincidir i, per primera vegada des de mitjan de 2020, en una cosa que no sigui un funeral. L'últim enllaç nupcial al qual van acudir junts va ser el colossal casament de Rafael Nadal Parera amb Xisca Perelló el 2019, però allà no van coincidir, òbviament, amb cap royal. Aquesta vegada, els avis d'Elionor formaran part de tot el clan aristocràtic que es reunirà a Jordània, que comptarà amb els prínceps Frederic i Mary de Dinamarca o la princesa Victòria de Suècia, entre d'altres.

Federico i Mary GTRES
Frederic i Mary GTRES