No fa ni una setmana completa que la princesa Elionor és ara la dama-cadet Borbón Ortiz a l'Acadèmia General de l'Exèrcit de Saragossa. La filla de Felip i Letícia farà una mili de 3 anys a la força, tot i que evidentment tindrà privilegis. Fins i tot un helicòpter per tornar a casa quan convingui, el famós Súper Puma. No l'ha fet servir durant el seu primer cap de setmana castrense, encara no s'enyora. Ara bé, ha trigat poc i menys a sortir de la caserna a prendre l'aire i adaptar-se als usos y costumbres de la tropa. Per exemple? Anar a un bar barat, El Tuno. 

A veure, que ens coneixem. Que no diem que per "barat" l'esmentat local sigui una porqueria. No va pel paper pintat amb llibres o la seva col·lecció de cadires random, no. Diem barat perquè el seu amo presumeix de preus econòmics i atractius dirigits a universitaris, aficionats al futbol i militars. La seva ubicació és clau, i 'El Tuno' cobreix la demanda dels clients de la zona. Té 33 anys de vida i gaudeix de bona salut, i amb la visita de l'hereva al tron està vivint un minutet de glòria mediàtica que, segurament, acabarà plasmada a petits quadres amb retalls de premsa decorant les parets. Els clàssics són així. 

Dueño bar el Tuno Zaragoza Cafes y bares Zaragoza
L'amo del bar El Tuno / Cafés y bares.com

La princesa abandona l'Acadèmia i passa la tarda en un bar barat

Elionor es va presentar al local disposada a berenar amb els seus nous col·legues, vestida amb camisa rosa, pantalons negres i ulleres de sol. També acompanyada de la seva escorta, que va seure en una taula contigua. La colla de joves reclutes van arrasar l'oferta del local, gastant-se entre tots 170 euros. Eren prop de 25 joves, imaginin si és barat o no. Crida l'atenció que només van beure aigua i refrescos, l'amo no parla de cervesetes. En tot cas, calien líquids per empassar-se un festival de tapes tradicionals i menjar ràpid, cosa que farà tremolar Letícia. Ja no és que a l'Acadèmia no respectin les seves exigències alimentàries, és que la mateixa filla s'ho salta a la torera. S'ha posat les botes.

Leonor militar
Elionor / @casareal
Letizia GTRES
Letícia / GTRES

Burgers, braves, pizzes... Letícia ha perdut Elionor

Abans de sortir per la porta del local i tornar a l'Acadèmia a les 21:30, perquè hi havia recompte, apuntin el tiberi: patates braves, pizzes, entrepans, hamburgueses i ous estrellats. Ni un bri d'enciam ni per decorar el plat, gas a fons. Un ultratge a les dietes de la mama, el segon en molt poc temps. L'està perdent en tots els sentits. Entre això i els torreznos de Sòria del menú de la cantina, ja podem dir definitivament que el somni d'una princesa healthy queda aparcat, si més no, durant els pròxims tres anys. Els militars no s'estan per ximpleries, clar. A Informalia expliquen tot això i ofereixen una imatge d'Elionor al local, trobada a xarxes socials.

Leonor bar EL Tuno Redes
La princesa Elionor al bar El Tuno / Xarxes
Letizia Leonor militar GTRES
Letícia ha perdut Elionor / GTRES

La tuna és el malson de molts ciutadans. El Tuno, el de Letícia.