Comença la batalla, és l'hora D. La princesa Elionor ingressa a l'Acadèmia General de l'Exèrcit a Saragossa, el primer esglaó de la seva carrera militar. Una carrera forçada; imposada a la jove de 17 anys per ordre del seu pare, el rei Felip, que ha hagut de tensar la relació matrimonial amb la reina Letícia. L'asturiana s'ha oposat frontalment, però ha acabat claudicant conscient d'una realitat pètria: Elionor ja no és seva, ara és de l'Estat. A punt de fer 18 anys, l'hereva ha de fer els passos correctes. I per correctes volem dir els que interessen a la institució i als seus acèrrims.

Si hi ha un estament que professa un sentiment monàrquic exagerat, aquests són precisament els subordinats militars. La jerarquia mana, i tots adoren el líder. Són els millors amics del rei i del que ha representat des que Franco cedís la corona a Joan Carles. Aquí no hi ha gaire renovació, i quan l'aire no circula doncs comença l'olor a ranci, ja saben. Com les fotos de Felip amb les cúpules militars, que ens remunten 40 anys enrere, per no dir 40 segles. Doncs bé, els amics de Felip acolliran a casernes i barracons (no crec) a l'Elionor, la joia de la Corona. I la faran un home, perdó, una dona. Com Déu mana, i tal.

militares felipe casa real
Felip i la cúpula militar el 8-M / @casareal

Les noves normes de la vida militar d'Elionor

Doncs bé, les amistats del rei no faran cap distinció amb la dama cadet Elionor, la soldat Borbó Ortiz, o això és el que deixen anar per vendre millor l'espectacle. Ara bé, serà l'única dels 612 reclutes que podrà tenir una sala de descans personal i exclusiva, mentre que també li han permès fer dos cursos en un sol. Per alleugerar la cosa. Aquí acaben els privilegis; la resta és el mateix que els plebeus: fora pírcings, cabells curts, i el que més pertorba Letícia, cap distinció alimentària. I, encara menys, accedir a mesures més extremes.

Letícia rep un "no" taxatiu de l'exèrcit, furiosa

Explica Informalia que Letícia va tractar d'imposar un nou menú a la cantina de l'Acadèmia, de manera similar al que va fer al Col·legi Santa María de Rosales durant l'època escolar de les nenes, o fins i tot a l'internat de Gal·les. "Menos frituras" i més "alimentos saludables", reclamava. La resposta del centre armat va ser una negativa dolorosa per a la reina, que s'enfila per les parets. Dos aliments la pertorbarien: la truita de patates i "los torreznos de Soria". Plats combinats, hamburgueses... El més healthy, una amanida amb tonyina i ou dur. Birra a dojo per regar-ho i au, vinga. Tot armes gastronòmiques d'enorme potencial. La reina, humiliada.

Felip i Letícia FFAA GTRES
Felip i Letícia / GTRES

Letícia no ha pogut salvar la soldat Elionor. La primera gran derrota.