La cadet Elionor ja fa formació militar. Zarzuela no ha esperat que algun soldat filtri fotos de l'hereva a la Corona vestida amb l'uniforme de l'Exèrcit de Terra i ha posat a disposició dels mitjans les fotos de la noia de 17 anys fent les seves primeres pràctiques militars, a classe o en formació. El seu esperadíssim nou look, sense maquillatge, cabells més curts, recollits i amb monyo, molt impactants. La dolça noia rossa de mirada verda i gest angelical dels actes oficials ara sembla un soldat més, amb gest seriós i com molt canviada. Elionor ara és així i seran 3 anys així:

F31BvuiWgAUVJgG
El monyo d'Elionor, CR
F31BvuuWgAsj9Nw
Elionor en formació, CR
F31CqAnXUAIJ1xR
Elionor fent pràctiques militars, CR
F31CryoWMAACYNQ
Elionor molt concentrada, CR
F31CrzAXwAAmKjO
Elionor a classe, CR
Leonor primer día de mlitar Casa Real
Leonor primer dia de militar Casa Reial
 
 

A la seva edat, 17 anys, les noies ingressen a la Universitat, però ella, com a futura cap de les Forces Armades la fan passar per un tràngol: tres anys als 3 exèrcits, de Terra, Mar i Aire, a Saragossa, Pontevedra i Múrcia. De 2023 a 2026, tres anys dedicats a fer el soldat. I no és la seva voluntat sinó el que li toca. És normal que no somrigui en cap moment. La princesa ho està vivint com ho viuria qualsevol adolescent, amb temor. Amb un afegit, ella serà l'únic soldat que no ho és per voluntat pròpia. A Espanya, suprimit el servei militar obligatori des de fa dècades, tots els soldats són nois i noies que volen fer aquesta professió. En canvi, a la princesa li toca tant si vol com si no. Seran 3 anys difícils. Els altres soldats i els oficials de rang superior no li diran princesa, ni Leonor, ni altesa. Estarà prohibit que sigui tractada com una privilegiada en el nom, i per això s'ha optat per un nom neutre i humiliant per algú de sang blava "cadete Borbón". Ningú li farà la reverència. Se sentirà estranya.

Leonor moño militar GTRES
Elionor i el nou "moño militar" GTRES

La imatge més buscada serà ara una altra: la d'Elionor sufocada, suant, feta un nyap i patint fent maniobres sota el sol. Queda clar que l'Exèrcit no difondrà aquesta imatge, però pocs dubten que, a diferència de Gal·les on no ha transcendit gairebé res perquè Elionor passava més desapercebuda, a l'Acadèmia Militar de Saragossa tot el personal civil i militar estarà pendent de l'adolescent i una foto seva val molts diners. Això preocupa a mitjans digitals monàrquics: "En ciertos ámbitos militares temen que, en los próximos meses comenzarán a publicarse denuncias sobre la princesa de Asturias de los que la llaman 'ciudadana Leonor'. Hasta una foto de la heredera corriendo, se podría utilizar y manipular para minar su imagen, la de la monarquía y la de la academia militar en la que se encuentre en ese momento.  Leonor aprenderá a manejar el fusil, a cargarlo, a disparar, a limpiarlo". Queden tres anys fent el soldat. Aviat se sabrà si passa com a Gal·les i no es publica cap foto compromesa de la princesa. O això és Espanya i pot passar de tot.