Les recaigudes, malalties, hospitalitzacions i cirurgies de l'emèrit Joan Carles són cada cop més comunes. Als 81 anys el rei vell visita més hospitals que actes oficials. Fora de l'agenda de Zarzuela, el pare de Felip VI és notícia per les visites que rep quan està ingressat. Una imatge de pretesa unitat només a les portes de les clíniques. Connexió en directe a TVE:

En una operació a cor obert no val a badar i han desfilat tots els fills i nets, tret d'un Urdangarin. Les últimes han estat Elionor i Sofia. Les filles de Letícia, a diferència de la resta, han contestat als micròfons dels periodistes. El vídeo demostra que Elionor, a pocs dies del seu primer discurs oficial, és molt tímida.

Elionor respon amb monosíl·labs. La frase més llarga és "Muy recuperado". Els periodistes la busquen a ella perquè és l'hereva però qui mostra més desimboltura i naturalitat és la petita. La infanta Sofia, als 12 anys, està més espavilada que Elionor, que és a punt de fer-ne 14. Quan repregunten a la gran, tractant-la de vostè ("¿Le ve con ánimos?") Elionor no sap ben bé què dir i es mira el seu pare. En canvi Sofia es deixa anar amb un to i posat més naturals i regala als periodistes l'única informació: que li portava un obsequi a l'avi "Un regalo. Una tarjeta".

rei filles hospital efe

elionor sofia felip hospital efe

EFE

El vídeo mostra que mentre Sofia sap perfectament on col·locar-se sola per la premsa, a la dreta del seu pare, Elionor no sap què fer i és Letícia qui l'obliga a moure's de l'extrem per situar-se on toca, a l'esquerra del rei. Tot això a poques setmanes que Elionor, com a propera cap de l'Estat, hagi de fer el seu primer discurs en públic, pels premis Princesa de Girona el dia 5 de novembre a Barcelona a un lloc per determinar. L'hereva de la Corona fa honor a l'acrònim reial VERDE (Viva El Rey De España). Elionor està verda.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat