En periodisme les casualitats no existeixen: 24 hores abans que Manuel Valls faci alcaldessa Ada Colau amb Jaume Collboni d'escuder la Corona fa oficial el que En Blau va publicar fa mig any: la princesa i futura reina Elionor ja té dia i lloc per fer el seu primer discurs públic i polític: serà el 5 de novembre a Barcelona.

elionor discurs  EFE

EFE

El que era un rumor aquest divendres s'ha fet oficial. Segons ha fet públic Zarzuela: "La princesa Leonor asistirá este año por primera vez a los actos de entrega de los Premios de la Fundación Princesa de Asturias, que tendrán lugar en octubre en Oviedo, y a los de la Fundación Princesa de Girona, que serán en Barcelona en noviembre". L'empenta final a Valls-Colau-Collboni: la Corona no tolerarà que la capital catalana quedi en mans dels independentistes en el primer acte com a "adulta" de l'hereva.

 

felip 13 anys TVE

EFE / TVE

La nena farà 14 anys a l'octubre, edat que la Corona considera adient pel primer discurs com a futura reina, com va fer el seu pare Felip d'adolescent. La Corona adverteix que a Barcelona vindran els reis Felip i Letícia i les seve filles, Elionor i Sofia. Primer viatge oficial dels quatre junts a Catalunya. I com a símbol d'una Catalunya espanyola, Elionor parlarà com a Princesa de Girona... a Barcelona. La raó és que la Corona considera Girona territori hostil. Amb una alcaldessa independentista com Marta Madrenas tornaria a repetir-se el ridícul de l'anterior edició dels Premis Princesa de Girona que es van haver de lliurar fora del municipi per prohibició de l'alcaldia a cedir espais públics. Va fer-se a Vilablareix al Centre del Celler de Can Roca: el famós dia de pluja amb Letícia i l'incident del paraigua amb Felip.

Reina Leticia Premis Princesa de Girona - Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

No té emplaçament però Barcelona sap que Elionor farà el seu primer discurs "català" a la ciutat aquesta tardor. I ni la Corona, ni l'IBEX, ni el govern Sánchez volen permetre's que Elionor debuti a una ciutat controlada per un alcalde independentista. Amb Colau i Manuel Valls tenen assegurats uns premis de Princesa de Girona a una Barcelona no indepe. Així s'entèn millor l'obsessió de l'Estat anti-Maragall. L'operació d'Estat només ha costat 20 mil euros mensuals per Valls. La Corona també empeny Colau als braços de Valls.