Missa de Pasqua del 2018. Palma. Probablement el dia que la monarquia espanyola va tocar fons. Aquell dia es va produir la imatge més vergonyant dels Borbons, amb diferència, dels darrers temps. Tot allò pel que la Casa Reial va lluitar durant anys, la hipocresia forjada a prova de foc per fer veure que dins les parets de Zarzuela tot era bona sintonia i afecte, va caure a terra com un castell de cartes després del gest de la reina Letícia amb la seva sogra Sofia a les portes de la Catedral. Apartar-li la mà de males maneres quan acaronava la princesa Elionor, netejar-li el petó que li va fer al front de la seva neta, discutir sobre on s'havien de posar per fer-se una foto, allà al mig de tothom, davant els sorpresos periodistes, que assistien atònits a una escena que va generar un abans i un després en la Corona.

leticia sofia palma 2018 GTRES

GTRES

Aquell dia, d'infaust record per l'emèrita, no se li esborrarà mai del cap a la mare de Felip. Per bé que després ella i la seva jove han fet el paperot, res no ha tornat a ser com abans. Aquell dia, que Sofia guardarà per sempre en el calaix dels malsons, un look protagonitza aquells mals records. La representació física del vergonyós tràngol reial: una brusa. Una brusa negra amb rombes blancs. La que duia la reina Letícia. La brusa de Carolina Herrera que lluia Letícia i que apareix una i altra vegada cada cop que es recorda aquell diumenge de Pasqua.

leticia

GTRES

leticia felip visiten joan carles hospital

Efe

Una altra l'hagués guardat per sempre més al fons de l'armari. Però Leti és molta Leti. Des d'aquell dia, alguna vegada més se l'ha posat. Però mai davant la seva amigui Sofia. Fins aquest diumenge. Quan va trobar-se cara a cara en un moment complicat amb la seva sogra. UCI de l'Hospital Universitari Quirónsalud Madrid. 24 hores després que a Joan Carles l'hagin operat del cor. Els reis visiten el pacient i pugen a l'habitació. Allà encara hi són la reina Sofia i la seva germana. I Letícia va a veure el sogre vestida com a Palma. 

Letícia, a la sortida de la visita, va dir davant els mitjans que va veure Joan Carles "muy valiente"... Hi ha qui pensa que la valenta és ella per tenir la gosadia d'anar vestida així en un moment com aquest. És clar que d'altres podrien titllar així Sofia per haver de mossegar-se la llengua i fer un somriure dissimulant en veure Letícia vestida així una altra vegada amb l'emèrit convalescent.