Ja és oficial: Elionor començarà el pròxim mes d'agost la seva formació militar. La tradició familiar continua i la princesa canviarà l'ambient exclusiu de Gal·les per la vida cuartelaria a l'Acadèmia General de l'Exèrcit de Terra a Saragossa. El primer impacte és evident: la filla de Felip i Letícia es trobarà amb un "campo de nabos", amb perdó, on les dones continuen sent una excepció. La proporció d'homes i dones a les forces armades és de 100 a 1, com va demostrar el rei amb la seva particular manera de celebrar el 8-M, el Dia de la Dona: envoltat per 25 comandaments de la cúpula militar, tots homes. La cúspide no és, però, tan diferent de la base. Elionor serà una excepció no només pel seu títol reial, també per la condició femenina. Això sí, ella sí prosperarà. Arribarà lluny, ho té tot fet. 

Ara bé, hi ha algunes normes que fins i tot la princesa haurà de complir, o si més no, fer veure que les segueix i respecta. Moltes d'elles són senzilles, com la número 1 del decàleg del cadet o dama cadet, com és el seu cas. "Tener un gran amor a la Patria y fidelidad al Rey, exteriorizado en todos los actos de su vida". Vaja, bufar i fer ampolles. També "hacerse querer de sus inferiores y desear de sus superiores", "ser fiel cumplidor de sus deberes y exacto en el servicio", "no murmurar jamás ni tolerarlo" o "unir a su acrisolada caballerosidad constante celo por su reputación", escrit en castellà medieval i masclista. Com a interna haurà de compartir habitació (pot ser amb una altra dama cadet o amb 11 més), dutxes, etcètera. Això sí que potser li resulta més exòtic, malgrat que tingui experiència de viure en comunitat a l'UWC Atlantic College. Per no parlar, clar, de familiaritzar-se amb un fusell o una pistola, portar l'uniforme propi del I Batalló de Cadets on començarà la instrucció i carretejar una motxilla carregada d'eines i objectes

Academia militar Zaragoza Ejercito Defensa Gob es
Militars formant-se a l'Acadèmia General de Saragossa / Ejercito.Defensa.Gob.es

La motxilla que carretejarà la dama cadet Elionor, pesadíssima

Aquest capítol és singular: la manutenció dels militars corre a càrrec de l'Estat, cosa que no canvia gaire en el cas de l'Elionor, però hi ha una llista interminable d'articles que l'exèrcit exigeix portar de casa als nouvinguts.  Letícia tornarà bojos els seus assistents: articles d'higiene, betum, raspalls, draps, esprais, kits de costura, 30 vambes de running, rellotge digital, llanterna, pops elàstics, bosses zip, cinta aïllant, xiulet, brides, filferro, rotllo de nylon, piquetes de càmping, farmaciola, encenedor, mirallets, cremes diverses, casquet de natació... i més coses. Ains. El web de l'Acadèmia explica que molts d'ells els poden adquirir a la botiga del recinte, però que portin VISA o diners en efectiu, un reducte de l'època daurada de Joan Carles i el cadet Felip. Ara bé, hi ha un altre objecte que no podrà lluir a la seva nova vida castrense i que el trobarà a faltar. El duu cada dia i li té molta estima. Precisament la que no li té la mare Letícia, feliç en veure que la carrera militar té alguns avantatges.

Sofia Leonor Letizia caras GTRES
Sofia, Elionor i Letícia / GTRES

La prohibició militar que afecta a la imatge de la princesa i que farà feliç la mare Letícia

Parlem del capítol pírcings: estan prohibits, com els tatuatges. "Se pondrá especial énfasis en el cumplimiento de las normas sobre cabello, barba, bigote, perilla, uñas, accesorios y tatuajes, así como argollas, perforaciones, espigas, inserciones y automutilaciones". Com vam veure el passat mes de novembre, la princesa en porta dos a les orelles, l'últim se'l va fer el passat estiu. Va ser a Gal·les sense consultar amb la mamá gallina Letícia, que controla tot a la seva vida. Però amb 17 anys i per perforar-se el lòbul per segona vegada no necessitava permisos ni vistiplaus, era una mena d'acte de rebel·lia. A partir de l'estiu, els militars restabliran l'equilibri en l'estira i arronsa mare-filla. Fora, orelles netes. Firmes. ¡Ar!

Elionor Instagram
Els pírcings d'Elionor / Instagram

Veurem si com a futura capitana general dels exèrcits les normes poden ser més flexibles en el cas d'Elionor... o s'imposa la disciplina militar que més agrada a la mare Letícia. Conflicte a la vista, cuerpo a tierra.