Que la Casa Reial espanyola està pèssimament assessorada ja ni cotitza. Però no podem descarregar tota la responsabilitat en els col·laboradors de la Prefectura de l'Estat, seria injust. El primer i principal responsable és el rei Felip VI, i punt. 'El Preparao' podria pensar les coses dos minuts abans d'executar-les, i segur que així s'estalviaria disgustos, crítiques i el descrèdit cada cop més estès envers la institució que representa. Però vaja, que estem molt lluny d'assistir a aquest miracle. A Zarzuela no hi ha ningú al volant, i el pitjor de tot: els importa un rave. 

Espanya té una Corona totalment fora de la realitat del carrer. Només reaccionen quan els escàndols i els esperpents són tan grossos que han de fer el paperot per minimitzar danys. Si hi arriben, ho fan malament, tard i amb una desgana ofensiva. Si la monarquia vol guanyar adeptes amb aquesta estratègia van directes a l'abisme: l'empatia que demostren pels seus súbdits és igual o menor a zero. Només algú que viu totalment encastellat en deliris medievals pot llevar-se un 8 de març, Dia de la Dona, i fer el que hem vist en la figura del fill de Joan Carles de Borbó. Lamentable, inaudit. Una demostració de poca vergonya colossal, règia, majestàtica. Reis del despropòsit. 

Letizia Felipe Juan Carlos Sofía GTRES
Felip i Joan Carles / GTRES

La foto lamentable i ofensiva de Felip VI pel 8-M: cap dona

Ho explicàvem a EN Blau de manera tangencial, però el clam és ja tan aclaparador que les xarxes s'han abraonat contra la Casa Reial per la seva peculiar i penosa manera de commemorar la jornada de reivindicació feminista: omplir el lleig i caduc Palau Reial de Madrid de militars de rang i fer-se una foto de família per enfilar-se per les parets. Una instantània que passarà a la posteritat com la més machirula, masclista i insensible de la història. 26 homes, rei inclòs, davant de l'objectiu del fotògraf reial. Cap dona. Ni de casualitat. La cúpula militar és un camp de naps, dit amb tot el respecte cap als nostres lectors. I Zarzuela, l'estament suprem que permet aquest comportament infame. Tan infame com el detall que explicàvem: hi havia una dona a la sala de recepcions, però no l'han deixat sortir a la foto. L'han immortalitzat a banda, saludant Felip VI, pràcticament com si fos una atracció de fira. Quin desgavell. 

Felipe mujer 8M GTRES
Felip saluda una dona militar el 8-M, però no surt a la foto de família / GTRES

Crítiques unànimes i furibundes a la Casa Reial per una imatge repugnant

Doncs bé, Zarzuela recull el que sembra amb la seva manca de delicadesa i escrúpols. La fotografia repugnant està provocant crítiques unànimes i furibundes. Un allau més que merescut, perquè sembla increïble que aquesta gent siguin els màxims representants de l'Estat i, alhora, els responsables de la defensa d'una pàtria que es vanta de moderna, de justa i de bla bla bla. Un parany, un circ, una mentida. Repassem tot el que s'està dient perquè no els hi manca raó. Només destaquem un comentari, per obrir boca: "Feliz día de la mujer pintada en la pared".

No hi ha vergonya, però el més preocupant és que tampoc tenen solució. Només una, i no els hi agradarà gaire.