A Catalunya l'edat legal per fer-se un piercing sense consentiment dels pares és als 16 anys. Elionor va fer dilluns 17 així que ja no tindria problemes per foradar-se la cara per penjar-se una anella. Com que resideix a Gal·les la normativa és més laxa. Segons el diari El País "La regulación de los piercings difiere en las distintas naciones que conforman Reino Unido. En todo el territorio se aplica la prohibición de realizarlos en los genitales o en los pechos de las mujeres menores de 16, la edad del consentimiento sexual. Para el resto de piercings, incluido en la lengua, no existe límite de edad". Si deixem de banda el piercing al mugró, el que Elionor s'ha fet a la cara és perfectament legal i sense que Letícia hi doni el vistiplau. Ho revela la revista Hola, lluny de tota sospita republicana. Les fotos a Astúries mostren dos piercings de la princesa a les orelles, i un no el tenia el passat juliol. Aquest estiu Elionor s'ha foradat el lòbul per segon cop. Li queda així:

Dos piercings Leomnor Casa Reial
Dos piercings Elionor, foto: Casa Reial

Elionor Instagram

Segons Hola: "La heredera dejó el sábado, durante su visita a Cadavedo, al descubierto su nuevo piercing, un segundo agujero en el lóbulo de su oreja izquierda, al peinarse con una coleta alta. La joya, un pequeño pendiente que recuerda a los que llevaba de pequeña, la combinó con unos aros de oro. ​La decisión de perforarse de nuevo las orejas, a diferencia de su hermana, la infanta Sofía, que nunca ha llevado pendientes, la tomó hace unos meses ya que en los Premios Princesa de Girona, que tuvieron lugar a principios del pasado julio, la heredera al trono solo llevaba un par de pendientes en ambas orejas".

Elionor i Letícia poble asturià 2022 GTRES
Elionor i Letícia poble asturià 2022 GTRES

Elionor està creixent i prenent decisions lluny de la casa familiar. Si els reis li paguen un internat a Gal·les és precisament per això, perquè maduri, sola, només envoltada de tota l'escorta oficial, però lluny de la controladora Letícia. Es fa gran i trenca un tabú del quakl ningú no en parla, ni a la premsa, ni a les xarxes: als 17 anys ja té edat de consentiment sexual, té un nòvio brasiler i és evident que el físic de la princesa ha canviat molt, com mostra el jersei rosa entallat. Elionor ja és una dona. I l'any que ve ja serà major d'edat. Mentrestant, la seva germana Sofia es nega a foradar-se les orelles per anar penjant-se arracades. ¿Quina té més personalitat: la infanta que defuig les convencions de nena/arracades o la princesa que es forada dos cops les orelles sense consentiment patern ni matern? 

Leonor de rosa GTRES
Elionor de rosa entre els seus pares GTRES

La foto és poètica: el pare taladrant per una banda, la mare atabalant per l'altra i ella mirant l'horitzó, albirant el seu propi destí. Si es vol foradar el melic, el mugró o tenir relacions amb la seva parella, ja té 17 anys. La princesa és una adolescent de 17, una casi adulta. Quan torni l'estiu de 2023 ja no serà la mateixa. Va marxar una nena i torna una dona.