Portem només vuit dies d'aquest 2021 acabat d'estrenar. Vuit dies on hi ha hagut dos actes oficials organitzats per Zarzuela presidits pel rei espanyol. Un Felip que té on triar: podria haver començat l'any visitant algun hospital, algun casal d'avis o alguna associació o qualsevol institució relacionada amb la pandèmia. Però no. El Borbó va trobar molt oportú donar-li la benvinguda a aquest 2021 de manera oficial presidint la Pasqua Militar amb els seus amiguis militars. Un esperpent marcial per treure-li la pols al vestit i les medalles de guerra i on vam tornar a veure Letícia fent de Letícia, amb escarafalls i donant ordres a tot quisqui.

rey felipe desfile

Felip (@CasaReal)

Hi havia curiositat per saber si finalment, després del primer acte, el segon tindria un component, com a mínim, més social. Però no caerá esa breva. A Felip, el que li posa és vestir-se de soldadet. Segon acte oficial a Zarzuela d'aquest 2021, segona vegada que es disfressa per rebre més militars fidels a la causa. Ara, audiència al Palacio Real de Madrid a un grup de generals de Divisió i vicealmirant, "donde se trataron asuntos derivados de su mando al frente de diferentes unidades militares"Asuntos importantíssims, pel que sembla.

Dos de dos. Felip no perd el temps i s'envolta dels seus. Durant l'abjecte discurs la nit de Nadal, va callar de mala manera sobre la miserable i reaccionària carta que 73 exmilitars li van enviar. Tampoc va dir ni pío sobre el xat d'uns altres exmilitars cafres retirats demanant "aniquilar a 26 millones". Però en els dos actes del 2021, hihi, haha, amb els militars que li reten homenatge contra viento y marea. Tot en ordre. La xarxa, però, ja fa temps que li va veure el llautó al monarca:

Modernitzar la monarquia? Pa' que... Millor llegir El Jueves. Però tranquils, queden molts dies d'aquest 2021... Comencin a comptar les vegades que Felip rebrà militars... 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat