L'arribada del 2021 no ha canviat gens ni mica el panorama a Espanya. Els seus líders suprems segueixen vivint en un món fosc, tètric i gens esperançador. La Pasqua Militar ha confirmat el que tots sabíem: la Casa Reial està alineada amb les faccions més dures i extremistes de l'exèrcit. El Rei Felip, més que un monarca, és un funàmbul que s'esforça única i exclusivament en dues tasques: passar de puntetes sobre els temes més espinosos que afecten el seu regnat, i no empipar a la seva guàrdia pretoriana, la que amenaça amb cops d'estat i assassinats massius d'aquells que no combreguen amb la ideologia més rància. Al paperot de Felip, enguany, hem d'afegir la submissió de la Reina Letícia. Entre tots dos envien un missatge pertorbador: Espanya és més negra que mai

Felipe y Letizia Pascua Militar 2021 GTRES

Felip i Letícia Pasqua Militar 2021 / GTRES

Un, disfressat de capità general amb tota la quincalla. L'altra, vestida amb una capa negra fins els turmells, més pròpia de 'El conte de la serventa' que d'un país democràtic i amb un polsim d'alegria. La tria de vestuari és eloqüent, i no en presagia gens de bo. Si a l'exterior del Palau Reial Letícia era un tros de carbó, a la sala del tron i en petit comitè sí que ha 'alegrat' la vista dels allà presents: autoritats, militars i guàrdies civils l'han pogut veure amb una brusa blanca. Diverses publicacions, sempre aduladores amb el règim monàrquic, han celebrat la posada en escena per "sòbria i elegant"; la realitat, però, és preocupant per al futur de l'estat. Una curiositat, però: potser Letícia no les tenia totes, perquè agafava la bossa de mà amb energia, com si algú li volgués pispar la cartera. Potser que l'experiència a Zarzuela li ha ensenyat trucs per no patir desagradables incidents, com ja va demostrar la sogra Sofía amb el cordill instal·lat al seu telèfon mòbil.

Felipe y Letizia en la Pascua Militar de 2021 GTRES

Felip i Letícia a la Pasqua Militar de 2021 / GTRES

Felipe y Letizia salón del trono Pascua Militar EFE

Felip i Letícia saló del tron Pasqua Militar / EFE

Letizia de negro coge el bolso con fuerza en la Pascua Militar GTRES

Letícia agafa la bossa amb energia a la Pasqua Militar / GTRES

Tot plegat, un quadre. Lleig i depriment, com la Corona i l'exèrcit. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat