Si Gabriel García Márquez va deixar constància que El coronel no tiene quien le escriba, el rei Felip sí té qui li escriu. I precisament, coronels i d'altres excomandaments de l'Exèrcit de Terra jubilats. Fins a 73, que li han enviat una carta al monarca on, en la millor retòrica de Vox, titllen l'actual Govern de "socialcomunista avalat per filoetarres i independentistes". "En aquests moments difícils per a la Pàtria", consideren que l'Executiu posa en perill la "cohesió nacional". A tota aquesta colla de patriotes s'hi ha referit Pilar Rahola. La periodista i escriptora no els hi ha enviat una carta. Ha preferit dir-los-hi de viva veu tot el que pensava d'ells en la darrera entrega del Paraula de Rahola al seu canal de YouTube: "Posant-se a les seves ordres, han plantejat amb termes i una dialèctica clarament ultra unes posicions que goso dir que són colpistes i oberta i clarament franquistes". I no només a ells. Li formula a Felip una sèrie de preguntes a quina més implacable:

Rahola li pregunta clarament a Felip si pensa respondre i rebutjar públicament l'abjecta carta rebuda o si, posats el cas, votaria a Vox... Ens apostem un pèsol a que el Borbó farà el que acostuma a fer sempre: callar i amagar el cap sota terra.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat